Alimente ce stimulează producția de colagen

04 July of 2019

O piele mai fermă și mai fină este visul oricărei femei. Din fericire, nu trebuie întotdeauna să investim în creme sau loțiuni costisitoare. Alimentația are o influență foarte mare în ceea ce privește elasticitatea pielii.

Corpul tău are o armă secretă împotriva ridurilor și celulitei: colagenul. Acesta este ingredientul principal pe care organismul îl folosește pentru a menține sănătatea pieli, dinților, oaselor, vaselor de sânge și cartilajelor.

Colagenul din țesutul conjunctiv trebuie să fie întărit permanent. Cu cât țesutul este mai ferm, cu atât pielea este mai sănătoasă, iar ridurile și celulita nu au nicio șansă.

Ridurile apar când nivelul de colagen din organism scade. Producția naturală de colagen a corpului se reduce încă de la 25 de ani. Procesul natural poate fi accelerat însă de factori externi, de factori precum expunerea la soare, fumatul, praful.

Alimente care stimuleaza productia de colagen

  1. Fructe și legume de culoare roșie – Roșiile, sfecla, ardeii roșii, măceșele, căpșunele conțin mult licopen, care are un efect antioxidant. Ele ajută la menținerea nivelului de colagen prin reducerea influențelor negative ale mediului.
  2. Fructe și legume portocalii – Cartofii dulci, morcovii, mango și caisele conțin multă vitamina A, care susține dezvoltarea celulelor și stimulează producția de colagen a organismului.
  3. Avocado – Fructul verde nu conține numai vitamina E ce combate radicalii liberi, dar și acizi grași omega 3, ce previn distrugerea colagenului.
  4. Pește – Aproape toate tipurile de pește conțin omega 3. Tonul și somonul sunt cei mai potriviți însă. Omega 3 împiedică degradarea colagenului.
  5. Carne și oleaginoase – Conțin aminoacizi responsabili de formarea colagenului. În această categorie intră și nucile caju, boabele de soia.
  6. Ouă – Gălbenușul este bogat în colină. Aceasta este o substanță asociată cu vitamina B. Năutul, conopida și carnea de curcan conțin și ele colină. Ea împiedică depunerea colesterolului pe pereții arterelor.

Citeste si: Untul de Shea, minunea africană care salvează pielea uscată

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu
Sursă foto: iStock

Comments

comments

Previous:

Pofta 
de mancare, anulata cu aceste noua alimente

Next:

Transformă-ți cafeaua într-o maxidoză de vitamine și antioxidanți

You may also like

Post a new comment