6 alimente care te scapă de petele de pe față

22 November of 2018

Hiperpigmentarea pielii se manifestă de obicei prin pete întunecate, de culoare neuniformă, ce apar pe tot corpul. Responsabilă de asta e producția excesivă de melanină.

Hiperpigmentarea e provocată, printre altele, de expunerea la soare, de anumite afecțiuni, de vârstă sau sarcină. Înainte de a consulta dermatologul, îți propunem să apelezi la 
tratamente din natură.

  1. Lămâile conțin acid citric, care ajută la albirea pielii, fiind printre cele mai populare remedii împotriva hiperpigmentării. Îmbibă în zeamă de lămâie un tampon și tamponează zonele afectate. Clătește-te după 15 minute. Poți aplica acest tratament chiar și de două ori pe zi. Alternativ, prepară o mască cu zeamă de lămâie și miere. Dacă pielea este mai sensibilă, diluează zeama cu puțină apă.
  2. Cartofii îți sunt și ei de ajutor. Ei conțin o enzimă cu efect de 
albire. Cojește cartoful, 
feliază-l și stropește-l cu puțină apă. Masează-te apoi pe față. Vei observa că, după câteva zile, petele se 
vor estompa.
  3. Oțetul de cidru este perfect pentru iluminarea feței. Amestecă-l cu puțină apă (de preferat, în cantități egale) și aplică-l pe față. Acest tratament se poate face de două ori pe zi.
  1. Turmericul are capacitatea de a albi pielea. Amestecă o linguriță cu pulbere de turmeric cu zeamă de lămâie. Masează pasta pe zona afectată și las-o să acționeze 20 de minute. După ce te-ai clătit, trebuie să eviți expunerea la soare preț de o oră.
  2. Portocala conține o cantitate mare de vitamina C. Chiar și coaja este 
foarte bună pentru a 
soluționa problema cu care te confrunți. Amestecă o linguriță cu zeamă de lămâie cu puțin lapte și miere și o lingură de coajă rasă de portocală. Tratamentul se 
poate face de patru ori pe 
săptămână.
  3. Avocado este bogat în grăsimi, vitamina C și acizi sănătoși. Pasează-l până obții o pastă groasă și aplică-l pe piele. După o jumătate de oră, îndepărtează-l cu apă călduță.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Când funcționează 
cremele antirid

Next:

Prietenii părului tău. Ce este bine să știi și să aplici

You may also like

Post a new comment