Alimente banale pentru detoxifierea ficatului

29 January of 2020

Este bine de știut că organismul, pentru a funcționa la nivel optim, are nevoie, uneori, de o curățare generală. Deși procesul necesită ceva mai mult timp, odată ce efectele își fac simțită prezența, organismul va beneficia de acestea timp îndelungat.

Din păcate, secolul 21 este un secol la vitezei. Absolut tot ceea ce face parte din lucrurile cotidiene ne afectează în mod negativ și la nivel psihic, și fizic. Extenuarea și stresul sunt factorii-cheie în cazul unor afecțiuni deloc plăcute, iar modul de viață pe care alegem să-l urmăm ne poate crea probleme de sănătate pe termen lung.

Când vine vorba de ficat, acesta poate fi numit detoxificatorul nostru natural, deoarece este responsabil cu eliminarea toxinelor din organismul uman. Prin urmare, trebuie să menținem cu strictețe anumite obiceiuri în vederea funcționării perfecte a acestuia. Un alt organ în buna funcționare a organismului este bila, care prin substanța secretată menține un proces digestiv eficient. Detoxifierea poate fi descrisă extrem de simplu: trecerea sângelui prin ficat și păstrarea nutrienților necesari organismului. Deși internetul abundă în sfaturi, care mai de care mai „utile” și mai „ca la carte”, trebuie să luați la cunoștință că doar câteva sunt plauzibile și aduc beneficii organismului.

Usturoiul și grepfrutul, alimente-minune

Cel puțin opt din 10 români au în bucătărie usturoi, fie pentru gătit, fie pentru alte întrebuințări. Cunoscut pentru efectele sale curative, acest aliment contribuie foarte mult și la curățarea ficatului. Deși multe persoane nu sunt prea încântate de mirosul puternic al acestuia, trebuie să știe că  este plin de antioxidanți și minerale, foarte necesare organismului. Făcând parte din compoziția usturoiului, arginina este un aminoacid care contribuie la curățarea vaselor de sânge și echilibrează, în același timp,  tensiunea arterială. Pe lângă toate acestea, usturoiul este foarte bogat în vitamine, precum B6 și C. Așadar, consumul de usturoi este esențial organismului, așa că ar trebui inclus mai des în mesele zilei.

Grepfrutul, de asemenea, poate fi considerat aliatul ficatului. De ce? Pentru că este bogat în vitamina C, pe care și ficatul o produce, în mod natural. Pe lângă acest lucru, grepfrutul conține o cantitate suficientă de aminoacizi, extrem de necesari ficatului pentru a produce enzime de detoxifiere.

Lâmâia și mierea

Lămâia poate contribui la sănătatea ficatului dacă în fiecare dimineață bem un pahar de suc proaspăt, funcțiile hepatice devenind astfel mult mai active încă de la prima oră. Poți adăuga miere. Efectele sunt bune, dacă este utilizată pe termen lung. Acest obicei conduce la eliminarea toxinelor din ficat, stimulează metabolismul şi ajută la prevenirea constipaţiei, pentru că ajută la digestie.

Apa și alimente sănătoase

Este inutil efortul de a-ți curăța ficatul de toxine și de a-i îmbunătății metabolismul dacă nu vei bea multă apă și dacă vei mânca alimente procesate. Consumul de apă este unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului. Este recomandat să consumăm cel puţin între şase şi opt pahare de apă pe zi. Mai mult, acest obicei ajută şi rinichii, iar procesul de curățare este amplificat. Este indicat să evităm alimentele procesate, cum ar fi pastele făinoase, zahărul. Ficatul le va transforma pe toate acestea în colesterol, iar creşterea nivelului de colesterol are efecte dintre cele mai grave asupra organismului.

Ceai verde și varză
Ceaiul verde contibuie, de asemenea, la curăţarea ficatului. El protejează organismul şi împotriva hepatitelor virale şi ajută la eliminarea grăsimilor în ficat. Varza de Bruxelles este recunoscută pentru modul în care luptă împotriva toxinelor. Astfel, consumul ei este recomandat şi în cazul detoxifierii ficatului.
Foarte utile sunt:

Merele și sucul de mere. Dar, ideale merele mancate cu coaja din surse bio, pentru că în coaja sunt cei mai mulți din nutrienții valoroși sunt în coaja. Suc de mere, dar numai cel făcut în casă si consumat imediat înainte să oxideze.

Anghinarea, păpădia, ridichea neagră, armurariul, rozmarinul, turmericul, în asociere cu piperul negru, mustaţa –pisicii, brusturele. Aceste plante stimulează activitatea unui ficat leneş; stimulează totodată secreţia de bilă şi favorizează evacuarea acesteia.

Citeste și:

 

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Incredibilele virtuți terapeutice pe care le are oțetul de mere

Next:

Curcubeul sănătății. Ghidul culorilor 
pentru fructe și legume

You may also like

Post a new comment