Alimentația sănătoasă a copiilor. 4 sfaturi pentru părinți

14 September of 2020

În special după perioada sărbătorilor, multe familii au casele pline de resturi, inclusiv prăjituri, bomboane și alte dulciuri. Dar ce să facem cu acestea? Cineva trebuie să le mănânce, nu? Nu le putem arunca pur și simplu… Însă efectele sunt negative asupra sănătății, indiferent că vorbim de adulți sau de copii.

De aceea, avem nevoie de specialiști care să ne zică cum putem învăța copiii să aleagă calea alimentației sănătoase, fără a-i priva de dulciuri. Iar cel mai simplu este de a oferi exemple pozitive.

  1. Fii activ(ă)! Încearcă să programezi câteva activități fizice pentru întreaga familie. Scoate copiii la plimbare – este o modalitate excelentă de a petrece un timp liniștit, de calitate alături de familie. Bucură-te de o activitate pe care copiii tăi o adoră.
  2. Nu oferi dulciuri la discreție. Fiecare sărbătoare are unele alimente speciale, care se consumă în toată țara. Important pentru copii este petrecerea zilei în familie și înțelegerea unor tradiții. De acestea își vor aminti copiii tăi peste ani, nu câte bomboane sau câți biscuiți au mâncat.
  3. Nu cumpăra peste măsură alimentele „nesănătoase”. Controlează însă ceea ce aduci în casă, deoarece odată ce ai aceste mâncăruri în bucătărie, ai dat deja copiilor tăi semnalul că aceste alimente sunt OK. A le spune că sunt nesănătoase nu face decât să-i încurce pe copii și adesea le crește dorința de a mânca în exces.
  4. Stabilește limite. A defini când și cât pot mânca copiii tăi le permite să știe că mâncărurile nesănătoase pot fi savurate ocazional, cum ar fi în perioada sărbătorilor, de exemplu. Copiii tăi vor fi fericiți să afle că aceste alimente vor apărea din când în când în casa voastră, la fel ca toate celelalte alimente pe care le cumperi și le prepari.

PS: O atenție nejustificată asupra alimentelor bune față de alimentele nesănătoase îi va face pe copii să le dorească cu ardoare pe acestea din urmă. Interzicerea lor este greșită ca abordare, ele trebuie să facă parte din alimentația copiilor, DOAR că într-o anumită măsură.

Citeste si: Cele mai căutate și îndrăgite jucării pentru exterior de către cei mici

Text: Ada Oprea/sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

scoala online, pericolele internetului, internet, copil cu tableta, copil cu casti la urechi, mediul virtual

Previous:

Școala online și riscurile internetului pentru copii

copil leader

Next:

Învață-ți copilul să fie lider

You may also like

Post a new comment