Alimentația pisicilor

08 January of 2010

O pisică frumoasă, jucăușă și permanent îngrijită este o pisică hrănită sănătos.

Foto: Friskies

Micuță, pufoasă, cu ochii mari, frumoși și permanent pusă pe șotii. Pentru a fi mereu în formă, veselă și plină de afecțiune, pisicuța dvs. necesită, asemenea oricărui mamifer domestic, o dietă corespunzătoare, bazată atât pe lipide (produse animale), cât și pe glucide, fibre și mi­cronutrienți. Hrana preparată industrial reprezintă cea mai adecvată soluție, oferind complexul de vitamine necesar unei dezvoltări corecte și armonioase a micuțului dvs. prieten.

Hrana necesară
Spre deosebire de căței, pisi­cuțele sunt mai puțin adaptate alimentației și stilului de viață uman. Ele au nevoie de o cantitate mai mare de proteine, utilizând o proporție ridicată pentru producția de energie. Având caracteristici fiziologice și anatomice diferite față de alte animale domestice, pisicuțele sunt mai exigente în privința hranei, aceasta trebuind să răspundă necesităților nutriționale caracteristice speciei. Este recomandat a fi folosită în regimul alimentar zilnic hrana industrială atât umedă cât și uscată, administrate în func­ție de vârsta și de greutatea pisicii. Ele conțin, pe lângă cei 10 aminoacizi necesari oricărei specii domestice, taurină, un nutrient aflat în alimentele de origine animală, acid arahidonic, niacină și vitamina A. Toate aceste sub­stanțe satisfac necesarul nu­trițional al pisicii. Micuța dvs. felină bea apă în cantități reduse, fiind predispusă la des­hidratare. De aceea, apa pe care i-o oferiți tre­buie să fie proaspătă, pusă într-un bol pe care să îl cunoască și aflată permanent la dispoziția sa.

Pentru fiecare vârstă

Odată cu vârsta pisicii trebuie să scadă și numărul de mese zilnice, ajungând de la o masă la două ore în cazul puilor, până la două mese pe zi pentru o pisică adultă. În comerț poate fi achi­zi­ționată hrană industrială de calitate, adaptată fiecărei vârs­te și oferită de producători au­to­rizați în domeniu. Înțărcarea puilor mici survine în jurul a 8 săptămâni, în cazul în care aceștia au ajuns la o greutate corespunzătoare. Alimentele complementare laptelui matern trebuie să fie ușor digerabile și plăcute la gust. Este important ca puilor să li se ofere o mare varietate de hrană, pentru a nu-i con­diționă să deprindă prefe­rințe specifice care să conducă la obiceiuri de hrănire improprii. În general pisicile preferă ingrediente de origine animală, ficat, pește, carne de pasăre sau de vită, bogate în grăsimi și având o textură ideală. Acizii grași Omega 3 au o im­portanță deosebită în men­ținerea con­diției bune a pielii și a blănii.

Comments

comments

Previous:

Ce animal vi se potrivește?

Next:

Colț de rai – Palatul de la Mogoșoaia

You may also like

Post a new comment