Alege culoarea potrivită. O strategie colorata

06 May of 2019

Alege culoarea potrivită. O strategie colorata – Cromoterapia este o metodă care ajută la armonizarea energiilor din corp și la vindecarea naturală a bolilor cu ajutorul culorilor. Terapia prin culori nu este folosită de azi, de ieri. Ea a prins rădăcini în culturile ancestrale chineze, tibetane, egiptene… Încă din acele vremuri oamenii credeau în puterea tă­măduitoare a culorilor. Astăzi, cromoterapia este practicată în întreaga lume. Află în cele ce urmează cum poți folosi în mod inteligent culorile.

Vibrația culorilor

Culorile ne influențează emoțiile și starea de spirit. Negrul întristează, roșul stârnește, albastrul calmează, verdele odihnește privirea… Mai mult însă, culorile ne influențează și în plan fizic, acționând direct asupra organelor sau țesuturilor suferinde, ajutându-le să-și restabilească funcția normală. Care este secretul culorilor? Vibrația. Experții au descoperit că fiecare culoare are o vibrație proprie. Tocmai de aceea, fiecare culoare are capacitatea de a trata anumite părți ale corpului sau anumite tulburări emoționale.

Cum folosești culorile?

Există mai multe modalități de a te trata singură cu ajutorul culorilor. Alege-o pe cea care ți se pare mai potrivită.

➽ Lumina colorată. Expune-te unei surse luminoase colorate, de exemplu unei lămpi cu halogen, pe care ai pus un filtru de culoarea adecvată. Poți orienta lampa așa încât razele luminoase să acopere întreg corpul sau să atingă doar zona în care se află organul a cărui funcție trebuie restabilită. Cum trebuie să procedezi în mod corect? Stai într-o încăpere unde e întuneric, dezbracă-te și lasă lumina colorată să te „inunde” timp de 15-30 de minute. Repetă zilnic, timp de 3 săptămâni.

➽ Îmbrăcămintea. Alege-ți ținu­tele de zi cu zi ținând seama de culoarea sau culorile de care ai nevoie. Nu trebuie să te îmbraci din cap până-n pi­cioare într-o anumită culoare. Este suficient să porți o bluză ori o eșarfă de culoarea respectivă.

➽ Dieta. Dacă la un moment dat te simți atrasă de o anumită culoare, este recomandabil să consumi alimente de acea culoare. De exemplu, dacă te atrage roșul, nu ezita să mănânci roșii, cireșe, pepene roșu și orice alt fruct roșu. Dacă îți face cu ochiul galbenul, consumă șofran, unt, lămâi etc.

➽ Apa solarizată. Învelește paharul sau sticla (să fie din sticlă, nu din plastic) din care bei apă în hârtie transparentă colorată. Umple sticla cu apă și las-o să stea la soare cel puțin 30 de minute. Când vei bea apă, vei primi vibrațiile acelei culori.

➽ Interioarele. Poți ține seama de efectele culorilor când îți decorezi casa (culoarea zugrăvelii, a perdelelor, a obiectelor decorative etc.). Galbenul, de exemplu, este potrivit pentru living sau săli de ședințe, verdele se asortează perfect cu spațiile de relaxare, turcoazul colorează frumos baia, iar nuanțele de roșu sunt indicate în cazul birourilor.

Alege culoarea potrivită

Specialiștii în cromoterapie au elaborat un cerc cromatic curativ în funcție de necesitățile corpului uman, corespunzător fiecărei părți anatomice.

Roșu: Este culoarea iubirii, a vieții, a sexualității, dar în același timp și a agresivității și furiei. Așadar, trebuie utilizată cu măsură. Colericii ar fi bine să o evite, în schimb este recomandată timizilor. Roșul are efecte benefice în anemie și tulburări în circulația sangvină, favorizând funcția ficatului.

Oranj: Indicată în tratarea tulburărilor tiroidiene, ajută la eliminarea surplusului de grăsimi și la fixarea calciului, stimulează digestia și are efect antispastic. Eficientă în caz de afecțiuni respiratorii, astm bronșic și alergii, dilatând căile respiratorii.

Galben: Perfectă pentru momentele în care ești deprimată sau tristă, mai ales asociată cu albastru, verde ori violet. Îmbunătățește activitatea sistemului digestiv și este utilă în boli hepato-biliare, dureri de cap, afecțiuni ale pielii (eczemă), constipație, diabet.

Citron. Stimulează concentrarea, ajută la dezintoxicarea organismului și revitalizează structura osoasă.

Verde: Este culoarea reînnoirii și a reîntoarcerii la viață. Este utilă persoanelor care se confruntă cu epuizare, stres intens, nervozitate, insomnie.

Albastru: Simbolizează pacifismul și liniștea. Are proprietăți sedative, calmante, antispastice, antiinflamatoare. Este recomandată în caz de insomnie, anxietate, febră mare, hipertensiune sau inflamații.

Indigo: Are efecte anestezice, fiind ideală în caz de dureri de cap, dureri de gât, de dinți sau dureri articulare. Indigo-ul stimulează intuiția.

Violet: Purifică sângele, elimină toxinele, decongestionează ficatul, întărește sistemul imunitar. Calmează stările colerice.

Turcoaz: Turcoazul are efect de liniștire, de calmare, dar este recomandat ca remediu în special împotriva durerilor apărute brusc.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

10 trucuri pentru mâini frumoase

cum speli parul

Next:

Cum să îți speli părul în funcţie de tipul său

You may also like

Post a new comment