Alb imaculat, ușor de purtat

05 August of 2015

Dacă te uiţi pe stradă, vezi multe ţinute făcute cu teama de a nu greşi; de aici, preferinţa multora pentru culori închise, terne sau pentru negru. Vestimentația ne influenţează starea de spirit, ne întunecă sau ne luminează ziua. Aşa că hai să facem lumină!

can-you-make-the-background-white-please_IMG_0192

Ana Olteanu Stilist Ioana
și Femeia de azi

Apropo de asta, am o amintire foarte frumoasă din liceu. Într-una din zile, nefiind în apele mele, m-am dus la şcoală îmbrăcată cu o cămaşă gri închis de-a tatălui meu şi pantaloni negri. O colegă şi prietenă foarte bună, după două ore, n-a mai suportat să mă vadă aşa şi m-a luat de mână, m-a dus acasă, mi-a dat nişte pantaloni albi şi un tricou oranj. Apoi, în drum spre şcoală, am trecut prin parc şi mi-a împletit flori în păr. Şi acum când povestesc despre asta îmi vină să zâmbesc şi mă face să mă simt mai bine. Aşadar, să ştergem cu buretele tot ce e tern şi să facem lumină. Să fie ALB! După cum ştiţi, albul nu este culoare. Albul şi negrul sunt non-culori. Pentru mine, albul este cea mai bună alegere pentru zilele fierbinţi de vară. Şi se poate combină fără teamă cu orice. Cu imprimeuri de orice fel, cu nuanțe puternice sau pastelate, cu negru şi griuri, cu dungi şi buline. Trebuie să avem însă grijă ca textura materialelor să fie din aceeaşi familie: materiale preţioase, bumbac, in, materiale lucioase, dantelă. Tot în funcţie de stilul ţinutei alegem, bineînţeles, accesoriile şi încălţămintea.

Ca o coală de hârtie
Îmi place să văd o piesă de îmbrăcăminte albă ca pe o foaie de hârtie. Orice ai scrie pe ea, iese în evidenţă, se vede imediat. Te obligă la grijă şi delicateţe, dar în acelaşi timp îţi dă şi multă libertate. Un tricou simplu, banal, alb poate fi purtat foarte bine cu o fustă lungă colorată sau cu nişte blugi boyfriend, cu pantaloni scurţi sau lungi şi foarte largi. Îl poţi înnoda în talie, îi poţi suflecă mânecile sau îi poţi face cu foarfeca un decolteu mai generos. Seara îl poţi combina cu paiete, cu fuste-creion, cu argintiu, auriu, cu animal printuri. Îl poţi personaliza folosind culorile textile. Nu te gândi că ai nevoie de talent. Dacă ai curaj şi puţină imaginaţie, poţi transforma un tricou banal într-o piesă unicat. Un simplu pătrat, un cuvânt sau chiar un text, un semn grafic pe umăr, pe spate sau lateral pot face minuni!

Diafana dantelă
Anul acesta este în tendinţe şi dantela brodată, care te duce cu gândul la macrameuri. Am văzut piese de jeans cu inserţii de dantelă (dantela şi jeansul sunt o combinaţie reuşită) şi rochii foarte frumoase şi feminine. Dacă alegi o rochie, o fustă sau un top din dantelă albă ai grijă ca celelalte piese vestimentare să fie uni, iar accesoriile discrete. Poţi opta şi pentru ţinutele all white, bineînţeles, şi găseşti inspiraţie din belşug pe podiumuri, la marii creatori.

Credit foto: Radu Vintilescu

Comments

comments

Previous:

Langa luciul apei!

Next:

Fenomenul second-hand. Lectie de bun gust și ceva în plus

You may also like

Post a new comment