Ai grija de mainile tale!

10 August of 2017

Temperaturile scăzute, trecerile bruște de la frig la cald și invers, dar și aerul uscat sunt doar câțiva dintre factorii care ne afectează pielea mâinilor pe timp de iarnă. Iată câteva sfaturi simple care te vor ajuta:

Îngrijire delicată
Atunci când afară este frig, nimic nu e mai plăcut decât să te relaxezi cu o baie caldă… la mâini. Nu numai că înmoaie cuticulele și curăță temeinic mâinile, dar este foarte relaxantă. Baia poate fi cu apă caldă și câteva picături de ulei de măsline sau de argan ori poți face un amestec special din 0,5 litri de lapte cald și 3 linguri de miere. Acesta din urmă este foarte hidratant și ideal pentru mâinile uscate.

Protejează-ți mâinile!
Obișnuiește-te să folosești mănuși de cauciuc atunci când intri în contact cu detergenți sau alte substanțe de curățare folosite la menajul casei. Sunt extrem de nocive pentru mâini, uscând excesiv pielea. Mănușile îți protejează atât pielea, cât și unghiile.

Nu uita de peeling!
Curăță pielea în profunzime, eliminând celulele moarte și permițând refacerea celor noi! Poți face un peeling home-made din 2 linguri de ulei de măsline și 3 linguri de sare de mare. Le amesteci bine și aplici compoziția pe mâini. Clătește cu apă căldă.

Masaj relaxant
Masează palmele și dosul lor cu mișcări circulare, trage de degete și masează-le de la bază spre vârfuri pentru a pune circulația în mișcare și pentru a relaxa mușchii. Chiar și durerile de cap sunt ameliorate. Truc: pentru relaxare maximă, folosește la masaj un ulei aromat.

Ai o cremă în geantă?
Dacă răspunsul este nu, atunci trebuie neapărat să ai una, mai ales pe timpul iernii. Ori de câte ori îți simți mâinile aspre, aplică un strop de cremă. Atenție însă la ingredientele conținute: cremele pe bază de lipide, glicerină sunt foarte bune, pentru că refac stratul hidrolipidic al pielii.

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Esentele frumusetii

Next:

Uleiuri aliate tenului frumos

You may also like

Post a new comment