Afinele, previn cancerul şi susțin dieta

14 June of 2016

Afecţiunile colonului şi ale intestinului subţire pot fi tratate, potrivit cercetătorilor suedezi, cu afine. Aceste fructe apără organismul de colită şi de alte probleme ale intestinelor, mai ales în cazul în care sunt consumate cu regularitate. Afinele te pot scăpa şi de indigestii şi diaree cronică. În plus, ajută la eliminarea substanţei interferon-gamma, un compus ce provoacă inflamări.

Potrivit huffingtonpost.com, consumul repetat de afine este indicat în lupta împotriva pierderii memoriei. Astfel, un studiu realizat în 2012 a arătat că o porţie medie de afine pe săptămână a încetinit procesul de uitare cu câţiva ani.
Una dintre posibilele explicaţii a fost găsită în 2013, într-un experiment realizat cu ajutorul şoarecilor, care a arătat că afinele protejează creierul prin eliminarea proteinelor toxice care se acumulează.
Totodată, cele mai bune afine sunt cele care au un aspect prăfuit, dar acestea trebuie spălate doar în momentul în care sunt consumate, în caz contrar pierzându-şi proprietăţile.
Potrivit specialiştilor, afinele pot preveni cancerul. Afinele sunt bogate în antocianină, un antioxidant care are efecte puternice în lupta cu această maladie. În acelaşi studiu, cercetătorii au descoperit că afinele cu cea mai mare concentraţie de antocianină au stopat dezvoltarea celulelor canceroase de la ficat, dar şi creşterea în dimensiune a prostatei.
Totodată, afinele sunt cel mai bun aliat într-o cură de slăbire, întrucât ajută organismul să dizolve grăsimile deja depuse. În plus, aceste fructe furnizează organismului vitamine şi antioxidanţi.
Pe de altă parte, afinele pot fi folosite ca un colorant natural. Primii colonişti americani ar fi fost cei care au fiert afinele împreună cu laptele pentru a obţine vopsea cenuşie, potrivit campaniei Produce for Better Health Foundation’s Fruits & Veggies More Matters.
Totodată, Dacă te confrunţi frecvent cu migrene, poţi recurge la o cură de afine. Ceaiul se prepară din două linguriţe de fructe uscate la o cană de 250 ml de apă. Se beau zilnic trei căni. În acest fel, sistemul nervos va fi protejat, iar migrenele vor dispărea.

Afla mai multe AICI

Comments

comments

Previous:

Zmeura, fructul minune

Next:

10 super-alimente

You may also like

Post a new comment