Adio punctelor negre! Cea mai buna strategie

30 October of 2018

Sunt mici și mai puțin vizibile decât acneea, cu care te-ai confruntat poate în adolescență, dar, în același timp, sunt și mai încăpățânate și apar în cele mai nepotrivite momente.

Ele sunt o formă ușoară de acnee. Nu sunt specifice unei anumite vârste, dar apar mai ales în timpul pubertății, atunci când producția de sebuum crește. Motivele sunt multiple: schimbările hormonale, stresul, medicamentele, 
alcoolul, transpirația, dieta nesănătoasă – toate acestea duc la apariția lor la orice vârstă.

Petele mici negre sau gălbui se localizează în 
special pe frunte, în jurul nasului și pe bărbie, acolo unde există mai multe glande sebacee. Atunci când porii sunt înfundați, se acumulează un amestec de grăsime și sebuum, care, odată intrate în contact cu o cantitate mare de oxigen, zona devine neagră. Cele mai afectate sunt persoanele cu tenul gras.

Cum scăpăm de puncte negre

1 Băile de abur sunt potrivite pentru că deschid porii, tu putând îndepărta punctele mult mai ușor. Cu toate acestea, este bine să apelezi la ajutorul unui specialist care, în cabinetul său, are la îndemână instrumentele necesare, dar și produsele dermatocosmetice pentru a îndepărta cu 
succes punctele negre.

2 Peeling de două ori pe săptămână Este bine să aloci pentru această operațiune cel puțin 15-20 minute. Poți folosi un produs din comerț sau prepari chiar tu un peeling, care te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte de pe față. Unul potrivit pentru fiecare tip de piele este cu miere și scorțișoară. Pentru a-l obține, folosește o linguriță de miere și una de scorțișoară. Amestecă-le bine și aplică peelingul pe zonele în care punctele 
negre ți-au dat bătăi de cap. Este bine să faci această operațiune seara, pentru 
că peelingul poate fi lăsat 
să acționeze pe față întreaga noapte.

3 Renunță la acele cosmetice care conțin alcool Acestea usucă pielea și trebuie evitate, mai ales dacă te confrunți cu această problemă. Dacă tenul tău e uscat de un produs,  pentru a se apăra, el produce și mai mult sebum pentru a reface echilibrul. Apele micelare sau loțiunile tonice sunt de preferat. Curăță bine tenul dimineața și seara și evită săpunul. El usucă foarte tare.

4 Folosește o mască de față pe bază de albuș crud Amestecă un albuș sau două cu o linguriță de miere. Aplică pasta pe zona afectată, las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi spală-te cu apă călduță.

5 Masca din pătrunjel, castravete și iaurt Amestecă două lingurițe de iaurt natural cu puțin pătrunjel și o jumătate de castravete. În momentul în care obții o pastă, o poți aplica pe fața demachiată. După 15 minute, în care ingredientele au avut timp să acționeze, îndepărtează masca folosind apă călduță.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

unghii colorate, unghii vopsite, arta pe unghii

Previous:

Arta pe unghii: kitsch sau bun-gust?

Next:

4 calități exceptionale ale bicarbonatului

You may also like

Post a new comment