Adio, insecte!

24 June of 2016

Adio, insecte! – Vara, gâzele nu ne dau pace și sunt enervante. Iată câteva dintre cele mai bune soluții și metode pentru a scăpa de insecte.

Pentru început, avem o veste bună. Se spune că dacă iarna este blândă înseam­nă că nu vom fi agasați de țânțari în timpul sezonului cald. Vestea proastă este că nu există o dovadă știin­țifică care să susțină această credință popu­lară. Dar nu e mai puțin adevărat că numărul de insecte care ne chinuie depinde foarte mult și de condițiile climatice din timpul verii. Din păcate chiar și o singură viespe sau un singur păianjen ne poate face zile fripte. Vă prezentăm aici câteva sfaturi utile pentru a vă proteja de insecte.

Sfat: Plase la ferestre Plasele cu ochiuri fine, montate la ferestre și uși, ne apără de insectele care vor să intre în casă. Când pleci în vacanță, ia cu tine o bucată mare de plasă fină pe care să o tai și să o montezi la ferestre, cu bandă adezivă.

Sfat: Mâneci lungi Mai ales copiii trebuie să poarte bluze cu mâneci lungi, de culoare deschisă, prin care insectele nu pot pătrunde.

Sfat: Cremă sau spray În magazine există spray-uri speciale care te protejează de insecte. Unele substanțe însă sunt foarte agresive și pot irita ochii și mucoasele, de aceea nu sunt indicate copiilor sub 3 ani. Când aplici spray-ul pe corp, evită zona ochilor și a gurii, dar și rănile sau pielea iritată. Dacă ai intrat în apă sau ai transpirat puternic, mai aplică o dată soluția pe corp.

Sfat: Răcorire în loc de scărpinare Când te ciupesc insectele, nu te scărpina, pentru că zona se va inflama. Este greu să te abții, dar încearcă. Împotriva mâncărimii folosește cu încredere o soluție care răcorește: o felie de lămâie sau o sticlă cu apă rece.

Sfat: Fără experimente Nu încerca soluții chimice controversate. Cu cât acestea sunt mai otrăvitoare pentru insecte, cu atât mai periculoase sunt și pentru oameni. Au apărut lumânări și brățări anti-țânțari, dar din păcate nu s-au dovedit a fi prea eficiente.

  1. Ceaiuri pentru slabit
  2. Slabeste cu 5 ceaiuri minune!
  3. Ceaiuri minune pentru un somn liniștit și odihnitor
  4. Top 10 cele mai bune ceaiuri de iarna

Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Previous:

Obiectele Feng Shui şi busola Lo Pan țin ghinionul la distanţă

Next:

TOP 6 cele mai utilizate piese de mobilier din casa ta. În ce trebuie să investești de fapt

You may also like

Post a new comment