Adio, celulita!

18 February of 2019

Pe locuri, fiți gata, start! Începe marea competiție pentru obținerea corpului perfect. Cu toatele ne stresăm la gândul că vara trebuie să trecem, din nou, cu brio de „proba costumului de baie”! Celulita este un inamic puternic, cu greu poate fi eliminat complet, însă dacă te străduiești puțin îi poți diminua forța!

Dacă ai început deja să fii nemulțumită ori de câte ori te privești în oglindă, este momentul să faci ceva! Celulita este dată de acumularea de țesut adipos la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor. Numită și „coajă de portocală“, celulita este inestetică și ne dă foarte multe bătăi de cap.

Dermatologii spun că există 4 tipuri de celulită: gradul 1 – nu este vizibilă, nici chiar atunci când presezi pielea; gradul 2 – celulita nu este vizibilă când stai în picioare sau așezată, ci doar atunci când strângi pielea; gradul 3 – coaja de portocală se vede atunci când stai în picioare, dar dispare când ești culcată; gradul 4 – celulita apare în orice poziție a corpului!

Începe cu masajul

Da, acesta chiar dă rezultate. Folosește o cremă de corp în fiecare zi, ideal dimineața și seara, și ia-ți ca ajutoare instrumente speciale pentru masaj. Poți face acest lucru la duș sau chiar atunci la plajă. Aplici un strat de cremă și, prin mișcări ferme, masezi zona respectivă, până când loțiunea intră în piele. Astfel, elementele nutritive ajung în sânge și în celule și fac ca grăsimea să dispară încetul cu încetul, să se disipeze. Este bine să folosești o pereche de mănuși din sisal sau un aparat pentru masaj! Pe lângă crema de corp, nu uita de produsele anticelulită care au în componență ingrediente care luptă activ împotriva acestei probleme.

Chiar dacă nu este la fel de eficient ca masajul profesional, masajul realizat sub duș, cu o perie specială, te poate ajuta foarte mult. Mișcările trebuie să fie circulare și ferme, orientate spre direcția inimii, nu foarte apăsate însă. În felul acesta, circulația este activată, iar pielea devine mai fermă.

Atenție la dietă!
Produsele pe bază de cofeină sunt considerate inamicii nr. 1 ai grăsimii. Înainte de a aplica crema, prepară-ți un peeling pe bază de cafea. Amestecă zațul răcit cu gel de duș și masează-ți zonele cu celulită. La duș, folosește mai întâi apă rece, iar abia după aceea fierbinte. Oricât de suplă ai fi, inestetica coajă de portocală nu iartă pe nimeni. De aceea, este bine să ai grijă și la alimentație. Fast-foodul și băuturile carbogazoase sunt dușmanii sănătății și, implicit, și ai felului în care arăți. Nici înfometarea nu este o soluție! Dimineața este recomandat să consumi cereale, fructe proaspete și sucuri naturale, la prânz, legume și grătar, iar seara, pește sau pui, combinate cu brânză slabă. Astfel, organismul are capacitatea de a elimina depozitele de grăsime.

Mișcare și iar mișcare!

Oricât de multe ai avea pe cap, nu uita de sport! Te menține în formă, dar îți dă și un tonus de invidiat! Nu ai timp de sală? Rolele, joggingul, dar și urcatul scărilor sau mersul pe bicicletă tonifică picioarele. Iar la final de zi, o baie relaxantă, cu săruri care conțin minerale, contribuie la circulația sângelui!

Ideale sunt sporturile care ard grăsimile și întăresc masa musculară. Gimnastica în apă, joggingul sau mersul pe bicicletă sunt cele mai eficiente împotriva celulitei, cu efecte vizibile într-un timp relativ scurt.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Mai 
frumoasă 
în timpul sarcinii

Next:

Relaxarea suprema. Strategie pentru minte, trup si suflet

You may also like

Post a new comment