Adevarul despre marele O

25 November of 2015

Orgasmul femeilor diferă mult de cel al bărbaților. S-au scris multe despre orgasmul feminin, însă un singur lucru e cert: orgasmul femeii este complet imprevizibil. Uneori poți să duci muncă grea și tot nu-l obții, alteori vine pe ne-aș-teptate – nu există o rețetă prestabilită pentru a ajunge la el.

Orgasmul continuă să rămână un mister erotic pentru cercetători. Indiferent că o femeie ajunge pe culmile extazului de una singură, cu partenerul său iubit, cu o altă femeie sau cu un necunoscut într-o aventură de-o noapte, până în ziua de azi încă nu este foarte clar la ce anume folosește orgasmul femeii. În cazul bărbaților, de exemplu, lucrurile sunt cât se poate de clare: misiunea lor biologică este să-și răs-pândească sămânța. Iar pentru asta este nevoie de ejaculare. Care vine odată cu orgasmul.

Citeste si: Scapă de temerile sexuale

Dar la femei?
Vaginal sau clitoridian, orgasmul femeii pare a fi pur și simplu un moft, al cărui singur scop bine definit este ca femeia să simtă plăcere în timpul actului sexual – și eventual să și rămână însărcinată (dar asta se întâmplă și fără plăcere). Au fost chiar vremuri în care orgasmul femeii a fost declarat – de către bărbați – drept semn de boală, mai ales dacă nu se producea vaginal, adică dacă nu erau implicați și ei. Când, de fapt, majoritatea femeilor ajung pe culmile extazului în special prin stimulare clitoridiană. Ceea ce nu înseamnă că stimularea clitoridiană duce automat la orgasm.

Pentru că dorința noastră e o prințesă cu toane. Are nevoie de o anumită atmosferă de care nu faci rost așa, un-doi – mai ales când factorii externi deranjanți vin la pachet (stres, job, eventual copii).

Citeste si: Sex și cifre

Din nefericire sunt și multe femei care cred că n-ar fi prea feminin din partea lor să se dezlănțuie și să se lase pradă pasiunii. Altele, în schimb, sunt de părere că trebuie neapărat să ajungă la orgasme multiple cu partenerul, stresându-se mult prea mult pe această temă.
Iar unele au un partener care, din păcate, nu înțelege nimic din dorința femeii.

Cheia este răbdarea. Pentru că dorința este ca un dans în doi, în care trebuie să fii atent la reacțiile partenerului ca la o melodie: rapid sau lent? Tare sau blând? Însă oricum ar fi, în cuplu nu vom avea niciodată garanția unui „abonament“ la orgasmul femeii. Când îl dorești prea mult, fuge. Trebuie să-l admenești încet și cu multă răbdare.

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Sex și cifre

Next:

Iubirile imposibile ale femeilor ambitioase

You may also like

Post a new comment