Adaugă în coș: partener potrivit

27 August of 2013

© ArTo / Fotolia

© ArTo / Fotolia

Din ce în ce mai multe cupluri își încep po­ves­tea de dragoste cu „Ne-am cunoscut pe internet“, fie că e vorba de site-uri de matrimoniale, fie că s-au întâlnit prima oară pe o rețea de socializare, ca prieteni ai prietenilor. S-au demodat oare întâlnirile clasice? Se pare că relațiile începute online au viață mai lungă și partenerii sunt mai fericiți decât se întâmplă în relațiile „normale“, în care cei doi s-au cunoscut clasic, spune un studiu recent făcut de niște cercetători americani. Dar care ar putea fi motivele acestui lucru?

În această epocă digitală, în care toată lumea are acces la net, în viitorul apropiat se va putea spune despre orice persoană că s-a îndrăgostit măcar o dată în viață pe intenet, sunt de părere psihologii. Căutarea unui partener în mediul online își pierde din ce în ce mai mult din stigmat, oamenii înțeleg că nu doar cei fără de speranță apelează la dragostea via internet, ci și persoane tinere și atractive, însă care n-au timp să caute partener în viața reală. În lume sunt milioane de oameni care-și găsesc partenerul potrivit în online. Acest mod de a-ți întâlni jumătatea nu numai că a fost acceptat de către societatea noastră, dar se dovedește a avea șanse de succes mai mari decât întâlnirile clasice. La acest rezultat a ajuns National Academy of Sciences după ce au interogat 19.000 de cupluri căsătorite, cerându-le să indice, pe o scală de la 1 la 10, cât de mul­țumiți sunt de relația lor. Cuplurile care s-au cunoscut via internet au ieșit mai bine decât cele care s-au cunoscut pe căi clasice, depășindu-le cu o satis­facție de 0,12 puncte. Gradul de divorț, la fel, era de doar 6% în comparație cu 7,6 la cei offline.

Persoanele care caută partener pe site-uri matrimoniale sunt persoane eficiente, care nu pierd vremea. Procesul de „matching“ (potrivire) oferit de site-uri le scutește de multe surprize neplăcute și le ajută să întâlnească oameni cu preocupări și interese similare, o condiție esențială pentru o relație de durată. Când întâlnești pe cineva offline, e nevoie de mult timp să afli ce-i place și ce nu, pe site-urile matrimoniale aceste lucruri sunt stabilite din start.

E adevărat, relațiile de pe platformele de socializare încep superficial, majoritatea oamenilor dau click pe profil pentru că le place poza, însă relațiile evo­luează repede și sunt mai stabile, pentru că online ajungi mai repede să discuți despre subiecte importante, esențiale.

Desigur că sunt și voci care se ridică împotriva acestui curent, spu­nând că este prematur să tragem asemenea concluzii. Pe lângă faptul că dife­rențele sunt foarte mici în materie de satisfacție relațională, acest tip de studiu ar trebui făcut pe o perioadă mai lungă.
Să sperăm că dragostea la prima vedere nu va fi eliminată încă de dragostea la primul click…

Comments

comments

Previous:

El vrea, ea „are o migrenă“

Next:

Seducție în deșertul fierbinte

You may also like

Post a new comment