Vezi Palatul Parlamentului într-un tur virtual

21 January of 2016

Nu mai trebuie să mai ieși din casă dacă vrei să vezi Palatul Parlamentului! Din această săptămână, Google a introdus pe platforma Google Cultural Institute turul virtual al clădirii.

Prin intermediul imaginilor Street View de orice persoană de pe glob conectată la internet se poate plimba prin sălile publice ale Casei Poporului. Nu uita să selectezi etajul și să folosești butoanele de zoom pentru a admira detaliile din fiecare încăpere!

Pot fi astfel vizitate unele dintre cele mai frumoase săli, „Nicolae Iorga”, “Unirii”, “Take Ionescu” sau “Al. I. Cuza”. Totodată, utilizatorii pot vizita Muzeul Parlamentului și pot admira o serie de obiecte de artă din colecția Palatului Parlamentului, publicate în expoziția de pe Google Cultural Institute. Au fost digitalizate 150 de opere semnate de artiști precum Nicolae Grigorescu (”Țărancă cu doniță și copil”), Octav Băncilă (”Băiatul cu ghitară”) sau Corneliu Baba (”Un arlechin”).

În plus, pe Google Cultural Institute au fost adăugate noi colecții de la Muzeul Național Brukenthal, Camera Arhitecților din România, Fundația ADEPT Transilvania și Asociaţia Wassertalbahn (Mocănița de pe Valea Vaserului).

Potrivit anunțului Google, ne putem bucura deja că:

  • Muzeul Național Brukenthal aduce 29 noi obiecte de artă în colecția sa virtuală de pe Google Cultural Institute, digitalizate cu tehnologia Art Camera de la Google, care realizează imagini de rezoluție foarte înaltă.
  • Asociaţia Wassertalbahn lansează trei noi expoziții virtuale dedicate Mocăniței de pe Valea Vaserului, precum și o aplicație mobilă, care oferă informații despre istoricul zonei, construirea căii ferate și fiecare locomotivă în parte.
  • Fundația ADEPT este un nou partener din România al Google Cultural Institute și aduce 3 expoziții dedicate tradițiilor culturale și meșteșugărești din Transilvania, de la ceramică și biserici fortificate până la gastronomie și viața rurală.
  • Ordinul Arhitecților din România lansează o nouă colecție care prezintă ediția 2015 a festivalului Street Delivery din București, un eveniment care se desfășoară anual pe strada Arthur Verona și care își propune să readucă spațiul urban comunității.

Ce  mai aștepți? Alege un tur aici!

Comments

comments

Previous:

Cand munca te arde pe dinauntru

Next:

Imi iubesc fiica mai mult decat fiul

You may also like

Post a new comment