Tattoo, fascinație&artă

31 July of 2014

Pe vremuri erau purtate doar de cei de la marginea societății. Astăzi însă, tatu­a­jele au devenit un ade­vărat fenomen în masă.

Foto: © ninared / Fotolia

Foto: © ninared / Fotolia


Acum douăzeci, treizeci de ani doar tinerii rebeli se tatuau, iar moțul unui tatuaj ce se ițea de sub mâneca unei că­măși putea fi motiv de refuz la un interviu de job. Între timp societatea a devenit mai tolerantă, iar tatuajele o adevărată modă. Doamne respectabile cu joburi importante, mame cu copii, femei cât se poate de serioase se tatuează cot la cot cu tineri sau vedete.
Tatuajele au o lungă istorie, originile lor fiind la fel de vechi ca omenirea însăși. S-au găsit tatuaje pe mumii din epoca de bronz și instrumente de tatuat în cavouri datând cu 4 milenii înainte de Hristos. De-a lungul istoriei s-au aplicat diverse tehnici pentru împodobirea trupului cu desene, dar cu adevărat populare în cultura occidentală au ajuns tatuajele după ce s-a in­­­­­­­­ventat ma­șina de tatuat electrică.
Foto: Cristian Niculescu

Foto: Cristian Niculescu


Și dacă nu-ți mai place?
Trebuie să știi că îndepărtarea tatuajului se face doar prin metoda laser…
– Există riscuri la metoda îndepărtării cu laser? Există. Îndepărtarea ar trebui efectuată de un dermatolog cu experiență și care are ca specialitate procedurile
laser. Este nevoie de atenție, mai ales în cazul unei alergii la culoare, și trebuie ocolite alunițele și alte semne ale pielii. Există și anumite afecțiuni care nu sunt compatibile cu această procedură.
– Care dintre
tatuaje sunt cel mai dificil de îndepărtat? Cele mai dificile sunt tatuajele multicolore.
Negrul și roșul dispar repede.
– Doare? Doare cam la fel de tare precum
tatuarea în sine, poate doar o idee mai rău. Dar există și anestezice locale (creme sau injectabile) care să diminueze din durere până la dispariția completă a acesteia.
– Unde se face? Există multe clinci care au și servicii de îndepărtare a tatuajelor prin procedură laser: indepartaretatuaje.ro, elegance-clinic.ro,
nordestetica.ro sunt doar câteva dintre ele.
– Cât costă și cât durează? Depinde de mărime și culoare. Îndepărtarea unui tatuaj cu o singură culoare, de concentrație medie, se face în 5-8 ședințe, la interval de 4-6 săptămâni. În funcție de mărime și structură, ședințele pe un an pot ajunge și la mii de euro, până dispar complet.

Comments

comments

Previous:

Ia românească, brandul nostru de țară

Next:

Tovarăși de viață, cu lăbuțe sau aripioare

You may also like

Post a new comment