Scrisoare catre Mos Craciun

15 December of 2014

Scrisoare catre Mos Craciun – Bijuterii? Pantofi? Banal. Există cu totul alte lucruri care ne-ar face fericite pe noi, femeile!

Zburăm pe Lună,  facem transplanturi de inimă, cercetăm găurile negre din univers – tehnica modernă e în stare de aproa­pe orice și  zilnic se inventează noi și noi lucruri. Și totuși, cum rămâne cu soluțiile la cele mai simple probleme cotidiene? Că doar nu poate fi atât de greu!  Prin urmare, m-am decis să-i scriu lui Moș Crăciun și să-i cer ajutorul. Dragă Moșule, alege, te rog, de pe lista mea un lucru pe care crezi că-l poți tu rezolva sau poate chiar mai multe lucruri, de ce nu. Mă vei face fericită nu doar pe mine, ci pe toate femeile din lume:

Îmi doresc un lac de unghii. Și anume unul care nu sare deja de-a doua zi. Sau un filtru de cafea care se curăță singur de toată piatra care se depune de-a lungul timpului. Și dresuri cărora nu li se duce firul la trei secunde după ce ai reușit să le îmbraci. Foarte tare ar fi și dacă n-ar mai dispărea șosete desperecheate în mașina de spălat de-acum încolo și dacă s-ar putea scoate fără probleme și ultimul strop de gloss sau de pastă de dinți din tuburi. Un alt cadou despre care sunt absolut sigură că ar face furori ar fi o ciocolată fără calorii, dar care are gust de ciocolată adevărată. Sau folie alimentară care se rupe ușor, fără să tragi de ea ca disperata, și care, odată ruptă, nu se lipește și nu se face ghemotoc înainte s-o folosești. O altă mare bucurie mi-ai face și cu ambalajele care se desfac ușor, fără să ai nevoie de ustensile speciale pentru asta, și cu ochelari dotați cu un strat anti-murdărie. Sau cutii de conservă cu inele metalice care nu se rup când dai să deschizi conserva. Cred că exagerez deja dacă mai pomenesc și de o cremă anticelulitică – din aceea care să elimine cu adevărat celulita așa cum promite!

decembrie, numai pentru femei (3)

Prea complicat? Atunci iată și alte sugestii: un fier de călcat care operează de unul singur, fără om atașat, eliminarea tuturor zonelor fără semnal la telefon, haine fără etichete la ceafă care să zgârie, pungi pentru aspirator universale pe care să le găsești ușor, un calculator care nu se blochează exact în momentul în care ai de făcut ceva important, borcane cu capace pe care le poți deschide și fără antrenament la sala de forță în prealabil și hârtie igienică ce nu se termină exact atunci când te afli pe tron.  Și nu în cele din urmă chei care emit semnal de localizare, o cană de cafea care nu picură aiurea și cizme care nu vin prea strâmte pe gambe.

Te întrebi poate cum de nu s-a gândit nimeni până acum la soluționarea aces­tor „probleme simple“? Păi, am să-ți spun de ce.  Pentru că noi, femeile, reușim până la urmă să ne descurcăm de fiecare dată. Noi suntem cele care înlocuim rola de hârtie la baie, noi curățăm filtrul de cafea – cam după modelul: Las’ că face mama!

Prin urmare, dragă Moș Crăciun, mă bazez pe tine.  Cât de greu poate fi? Că doar nu mai aștept de mult să mi se aducă luna de pe cer și nici de explorarea găurilor negre din univers nu sunt chiar atât de interesată. Însă un dres căruia nu i se duce firul de cum l-ai îmbrăcat prima oară, nici nu se adună pe la glezne sau la genunchi, este un dar de la Dumnezeu!

Citeste si: Cum il pacaleste Mos Nicolae pe Mos Craciun

Comments

comments

Previous:

Orășenii își planifică bugetul pentru masa de Crăciun și Revelion

Next:

Recomandări de filme

You may also like

Post a new comment