SANDWORK EXPRESIV, metode de sprijin emoțional pentru copii în situații vulnerabile

22 April of 2015

© Giovanni Cancemi / Fotolia

© Giovanni Cancemi / Fotolia

Părinții interesați sunt invitați pe data de 8 mai, la ora 13, în sala de evenimente a Journey Pub & More pentru a participa la o conferintă publică susținută de psihanalista Eva Pattis Zoja, creatoarea metodei SANDWORK.

SANDWORK EXPRESIV este o metodă transculturală de sprijin psihologic aplicabilă în situațiile în care ajutorul psihoterapeutic nu este disponibil, în situații de urgență, dezastre și pentru intervenții mai largi în comunități vulnerabile din punct de vedere socio-economic. Metoda se practică în mai multe țări din lume datorită implicării voluntarilor care sunt formați și supervizați de traineri ai Asociației Internaționale de Sandwork expresiv și a fost adusă în România de creatoarea metodei, psihanalista Eva Pattis Zoja. Cartea sa, Sandwork expresiv, este disponibilă din 2013 și în limba română, într-o ediție îngrijită de editura Herald. “Acea jucăușenie a copilăriei ne conduce către soluții inedite în rezolvarea problemelor pe care le avem ca adulți; joaca lipsită de griji a copiilor duce la dezvoltarea empatiei: prima calitate care ne face distincți ca specie, ca ființe umane!”, spune Eva Pattis Zoja, psihanalistă.

CONFERINȚA publică dedicată specialiștilor se va desfășura în cadrul alternativ oferit de spațiul de evenimente Journey Pub & More, aflat chiar în Piața Romană, str. George Enescu nr. 25. Psihanalista Eva Pattis Zoja va susține o prezentare amplă a metodei și a efectelor sale, cu exemple din țări în care a fost aplicată cu succes. Sunt așteptați la acest eveniment deschis specialiști din instituțiile publice, profesori, sociologi, studenți la facultățile de profil și factori de decizie care își doresc să se informeze despre metode psihologice alternative de lucru cu comunitățile vulnerabile.

Cei interesați sunt rugați să confirme numele persoanelor participante pe adresa [email protected]

Comments

comments

Previous:

Premieră mondială: Atlasul Frumuseții, în expoziție

Next:

Istorisiri armene. De la Ararat la Strada Armeneasca

You may also like

Post a new comment