Salvează o viață! Vino în Sun Plaza să donezi sânge!

01 September of 2016

Sun Plaza și Asociația React, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Rețeaua Privată de Sănătate „Regina Maria”, anunță continuarea campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!”, lansată în vara anului trecut. Cea de-a treia ediție va avea loc în perioada 3-5 septembrie, între orele 9.00 și 13.00, într-un centru mobil complet echipat pentru actul donării, amplasat la intrarea principală Sun Plaza, din Șoseaua Olteniței, cât și în două cabinete special amenajate în policlinica „Regina Maria”.

În fiecare zi, sute de pacienți au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. În București, nici măcar jumătate din nevoia de sânge din spitale nu este acoperită. În această situație, campania „Dăruiește timp, donează sânge!” vine în întâmpinarea bucureștenilor care își doresc să doneze sânge, dar nu reușesc să ajungă la Centrul de Transfuzie Sanguină, în special în timpul săptămânii.

450 ml sânge la o recoltare
Recoltarea de sânge va fi realizată de personal specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină București, în condiții de siguranță, folosind instrumente de unică folosință. La fiecare donare se recoltează aproximativ 450 ml de sânge, care vor fi folosiți pentru pacienții internați în spitalele din Capitală, a căror viață poate să depindă de aceste transfuzii.

Zilnic, 200 de bucureşteni fac acest gest
„În București sunt aproximativ 60 de spitale publice și private. Pentru a acoperi necesarul de transfuzii sangvine din aceste spitale, ar fi nevoie de aproximativ 700 de persoane care să doneze zilnic. Momentan, la Centrul de Transfuzie Sanguină din București se prezintă zilnic aproximativ 300 de potențiali donatori, dintre care doar în jur de 250 pot să doneze. Dar chiar și așa, numai sângele de la 190-200 de donatori merge către spitale, deoarece după analizele făcute sângelui donat, o parte nu corespunde standardelor de siguranță și de calitate. Prin această campanie ușurăm accesul bucureștenilor din această zonă la procesul de donare și completăm necesarul de sânge de care au nevoie spitalele”, declară Anca Ștefan, președinta Asociației React.

 

Afla mai multe AICI

Comments

comments

Previous:

România, un avort la cinci minute și mame minore! Educația sexuală, gata să intre în școli

Next:

Povestea lunii septembrie

You may also like

Post a new comment