Protejeaza-te financiar, din timp!

18 February of 2016

Euro crește, spărgătorii se în  mulțesc, jafurile sunt tot mai frecvente, hackerii  stau la pândă…

Din toate părțile suntem bombardați cu știri negre: euro e în criză, hoții dau spargeri pe bandă rulantă, copiii ne cad victime pe internet. Îți vine uneori să-ți tragi o pătură peste cap și nici să nu mai ieși din casă, este?

Și totuși, să nu ne lăsăm copleșiți de teamă și să căutăm câte o soluție eficientă împotriva fiecărei amenințări.

Iată câteva idei:

Întrebarea este: ce facem cu economiile?
Experții în finanțe sunt de acord în privința unui lucru: în viitor, banii vor valora mai puțin. De aceea, cine are bani ar trebui să investească măcar o parte din ei în valori.
Unii sunt convinși că prețul aurului va mai urca binișor. Și chiar dacă nu toți analiștii împărtășesc această părere, aurul trece acum drept o „bancă sigură”, având în vedere că dolarul american, destul de slab, face ca aurul să poată fi cumpărat la un preț convenabil.

O casă sau o locuință proprietate personală este o investiție solidă. Iar atât de convenabil ca acum n-a fost niciodată pre­țul locuințelor. Prin urmare, dacă inten­țio­nați să vă luați o casă (sau doar vreți să investiți niște bani), acum e momentul!
Dar atenție: când construiți sau cumpărați o casă trebuie să aveți deja cel puțin 20 sau 30% din costul total.

Spargeri de locuințe

Împotriva tâlharilor există so­luții ieftine și foarte eficiente.
Instalează o alarmă sonoră lângă ferestrele care pot fi folosite drept intrare în casă sau locuință. Când una dintre ferestre este spartă sau deschisă din exterior, se declanșează un semnal extrem de zgomotos.
Sfat: lipește dispozitivul astfel încât să fie vizibil – hoții se sperie de așa ceva.
Cei mai mulți hoți pătrund în casă prin forțarea ușilor și ferestrelor. Cu un dispozitiv special de închidere a ușii și o asigurare a balamalelor la ferestre poți împiedica acest lucru cu succes.

Puțini hoți îndrăznesc să pătrundă în case luminate. Instalează o lumină cu senzor: la cea mai mică mișcare în jurul casei se aprinde automat o lampă. Bijuteriile și alte lucruri de valoare nu trebuie ținute în sertar, ci într-un seif sau la bancă.

Abuzuri pe internet

Copiii și adolescenții devin din ce în ce mai des victime de hărțuire pe internet. Un studiu arată că o fată din trei și un băiat din doi cunoaște pe cineva care a fost măcar o dată hărțuit pe internet.
Când copiii își fac cont într-o rețea de socializare, setările contului trebuie făcute astfel încât numai prietenii să poată vedea profilul complet. Iar la programe gen Yahoo Messenger există setări care nu permit necunoscuților să te contacteze.

Cum reacționăm? Cea mai bună soluție este ignorarea. Când arăți că ești afectat, făptașii se simt încurajați să pluseze și insultă mai departe. În plus, afirmațiile jignitoare trebuie reclamate administratorului rețelei. Dacă este vorba de ceva serios, ar trebui asigurate dovezile prin intermediul pozelor ecranului, apoi trebuie mers la poliție și reclamate cazurile.

Jafuri & atacuri
În general eviți să te plimbi singură pe străzi după ce se lasă întunericul, însă sunt situații în care n-ai încotro. Și bineînțeles că nu te simți prea în largul tău, mai ales în zonele puțin populate. Pentru situațiile de genul ăsta ar trebui să știi cum să te protejezi.
Chiar dacă trebuie să faci un ocol ca să ajungi la destinație, evită străzile întunecate sau parcurile. Mai bine mergi pe un drum mai lung, dar printr-o zonă mai populată. În parcări, alege locurile protejate, mai la lumină, iar în autobuz așază-te imediat în spatele șoferului.

Dacă cineva încearcă să-ți ia geanta, în niciun caz nu face pe eroina. Dă-i atacatorului geanta și banii, mai ales dacă este înarmat!

În locurile populate adresează-te oamenilor de pe stradă, din autobuz sau din metrou în mod direct: „Hei, domnul cu geaca verde, ajutați-mă, vă rog!” Intră în primul magazin, sună la soneriile caselor și cere ajutor sau cere să fie chemată poliția.

Poartă la tine un spray lacrimogen, pentru că te poate ajuta în anumite situații. Însă cel mai bine este să faci niște cursuri de autoapărare, pentru că este cel mai eficient mijloc de a-i pune pe fugă pe agresori.  Există cursuri organizate de asociații sportive și cluburi de fitness. Vei învăța să renunți la rețineri și să capeți mai multă încredere în tine. Vei exersa eliberarea din prize sau de tot felul și cum să scapi de atacatori.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

(P) Dr. OZ vine la Bucuresti!

Next:

Povestea licuriciului indragostit sau de ce e bine sa stralucesti

You may also like

Post a new comment