Proprietatile porumbului, cereala care scade tensiunea

23 June of 2016

Acum, în plină vară, ne putem delecta cu gustul său dulce, profităm de numeroasele beneficii pe care le aduce sănătăţii, fiind unul dintre deliciile estivale ale românilor. Deşi circulă numeroase zvonuri conform cărora porumbul nu ar fi o cereală sănătoasă, calităţile lui nutriţionale servesc drept dovadă că este benefic organismului.

Are în compoziţie o combinaţie unică de antioxidanţi precum: antocianine, betacaroten, luteină, zeaxantină, acid ferulic. Cocktailul de antioxidanţi prezent în porumb protejează organismul de efectul radicalilor liberi, scade tensiunea, previne şi ajută la menajarea problemelor cardiovasculare. Unul dintre miturile care circulă, cu referire la porumb, susţine că atunci când leguma este gătită la temperaturi înalte (fiert, copt) şi-ar pierde din calitatea antioxidantă, însă, în urma studiilor recente, această idee a fost dezminţită. Aşa că nu ezita să consumi porumb acum, cât încă este în sezon!
Nu în ultimul rând, porumbul fiert ajută la menţinerea capacităţilor cognitive şi încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10% datorită conţinutului mare de tiamine. Şi sistemul imunitar va beneficia de pe urma consumului de porumb fiert, tranzitul intestinal va fi reglat, iar riscul de cancer de colon va fi redus.
Porumbul este o sursă bună de proteine, un ingredient ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia veganilor şi vegetarienilor.
INTERESANT DE ŞTIUT
Atunci când ai de îndepărtat pete dificile, amidonul de porumb este cât se poate de util. Acesta absoarbe surplusul de grăsime, ulei sau orice altă substanţă greu de curăţat. Aplică amidon peste locul pe care vrei să îl cureţi, şi îşi va face efectul imediat. Amidonul de porumb absoarbe rapid, fără a împrăştia substanţa pe materialul afectat, rezultând o curăţare rapidă şi uşoară.

 

Afla mai multe AICI

Citeste si:

  1. Cele mai comune mituri despre legume
  2. De ce sunt oricare alti indulcitori mai buni decat zaharul
  3. Cele mai populare mituri despre frumusete
  4. 9 mituri nutriționale și efectele lor

Comments

comments

Previous:

Emotiile si greutatea in exces

Next:

Se poate si fara zahar?

You may also like

Post a new comment