Pastrati caldura in casa!

06 January of 2016

A venit, în sfârșit, iarna, și a adus cu ea ninsori, aer curat dar și un ger de crapă pietrele. În locuințe este mai frig și deseori trezirea devine dificilă, pentru că patul cald ne îmbie la somn. Însă cu ajutorul câtorva trucuri simple vă veți simți excelent în propria locuință în timpul iernii.

 

1. Încălziți-vă! Este mai simplu să modificăm temperatura corpului decât pe cea a camerei și, în plus, este și mai ecologic. În loc să dați drumul mai tare la calorifer, îmbăcați-vă cu ceva mai gros.
2. Un cap cald. Știm din copilărie că iarna trebuie să purtăm ceva pe cap atunci când ieșim afară. Însă dacă simțiți nevoia, puteți purta o căciulă și în casă, vă protejează excelent de frig.
3. Dușuri scoțiene. Pare o cruzime, dar recomandarea specialiștilor este să alternați apa fierbinte, care încălzește imediat corpul, cu apa rece, care îmbunătățește circulația sângelui. De asemenea, dușurile reci fac ca sistemul imunitar să devină mai puternic.
4. Pentru a păstra căldura în locuință, izolați ferestrele și ușile cu ajutorul unor rulouri etanșe din pânză, umplute cu vatelină.
5. Gătiți! Da, ați auzit bine: dacă vreți să fie cald în casă, gătiți în fiecare zi câteva ceva, de preferință saleuri aromate sau prăjituri vanilate.
6. Peste pilota sau pătura cu care vă înveliți noaptea mai aruncați o cuvertură subțire, dar dintr-o țesătură densă. În felul acesta căldura corpului se va păstra pe tot parcursul nopții.

Articol exclusiv online
Text: Dana Verescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cum aduci bucuria Craciunului la tine in casa

Next:

Exercitii simple pentru o memorie buna

You may also like

Post a new comment