„Împreună pentru planetă”, la Muzeul „Antipa”. Pe 17 Mai, cu ocazia celei de-a 10-a ediții a Nopții Europene a Muzeelor

13 May of 2014

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” participă pentru a 10-a oară la programul european Noaptea Muzeelor, lansat în 2004. Ca în fiecare an, și în 2014, în data de 17 Mai, Muzeul „Antipa” marcheză sărbătoarea cu o serie de evenimente speciale.

NG_Antipa
Programul Muzeului va începe la orele 19.00 și se va termina Duminică, 18 Mai, la orele 03,00. Sâmbătă, 17 Mai, în intervalul orar 10.00 – 19.00, Muzeul „Antipa” va fi ÎNCHIS!
Pentru că ne asumăm responsabilitatea pentru mediul înconjurător, Noaptea Muzeelor de la Muzeul „Antipa” este, cu sprijinul Carbon Solutions Global, un eveniment carbon neutru, primul eveniment muzeistic de acest gen din România. Emisiile de dioxid de carbon, rezultate în urma acestei nopți și evaluate, vor fi compensate, prin susținerea unui proiect verde din portofoliul partenerilor de la Carbon Solutions Global.

Programul evenimentelor

 19.00 – 03.00: Vizitarea gratuită a expunerii permanente;
 19.00 : Lansarea traseului alternativ de vizitare a Muzeului, intitulat „Istoria lumii vii în 10 exponate”. Acest proiect oferă vizitatorilor posibilitatea de a dedica o vizită sau mai multe informațiilor strict dedicate primului grup de 10 piese, deosebite din patrimoniul științific al Muzeului. Speciile prezentate sunt marcate prin panouri informative, cu date despre biologia, ecologia, distribuția și statutul de ocrotire a speciilor respective, cu o ilustrație bogată. Acest traseu a fost anticipat de cele 10 conferințe, ținute de către cercetătorii Muzeului în intervalul octombrie, 2013 – mai, 2014 și articolele asociate, publicate în revista Terra Magazin, CD Press.
 19.00 – 03.00 : Vizitarea gratuită a expoziţiei temporare „Văcărești : descoperirea unui Parc Natural”. Expoziția, deschisă la Muzeu, a fost organizată în colaborare cu grupul de inițiativă pentru înființarea Parcului Natural Văcărești și revista National Geographic România și cuprinde fotografii, concepte de arhitectură și idei de dezvoltare urbană realizate de către fotograful Helmut Ignat, împreună cu „Save or Cancel”. Toți vizitatorii, care doresc să protejeze flora și fauna deosebite, identificate de către specialiști în „delta” din mijlocul Bucureștiului, vor avea posibilitatea să-și susțină opinia prin acordarea de semnături.
 19.00 – 03.00 : MuseumSelfie – Muzeul „Antipa” se alătură proiectului Kaleidoscope, inițiat de către Ministerul Comunicațiilor din Franța. Kaleidoscope reprezinta o aplicație pentru smartphone (MobilActif) care poate fi descărcată și utilizată gratuit de către vizitatori în vederea realizării unor autoportrete în muzeu, inspirate de patrimoniul acestuia (MuseumSelfie). Fotografiile (cu legende referitoare la muzeu, oraș, țară) se trimit automat prin intermediul aplicației către o bază de date, imaginile urmând să fie proiectate pe durata desfășurării Nopții Muzeelor în toate muzeele din Europa înscrise în evenimentul Kaleidoscope.
 20.00 – 21.00: Proiecție video a documentarului „Fără pungă, vă rog!” care prezintă dezastrele ecologice provocate de către depozitarea necorespunzătoare a produselor non-biodegradabile din plastic. Pe parcursul documentarului, vom afla cum putem să protejăm sănătatea umană, dar și natura, de acest real pericol.
 22.00 – 24.00: Colectare entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale sub coordonarea specialiștilor muzeelor. (grup ţintă : 7 -18 ani)
 22.00 – 24.00: Interceptarea liliecilor (Chiroptera) din grădina Muzeului „Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete sub coordonarea specialiștilor muzeelor. (grup ţintă : 7-18 ani)
 22.00 – 03.00 : Proiecții video arhitecturale, proiectate pe clădirea Muzeului, inspirate din biodiversitatea mondială.

 

Comments

comments

Previous:

„Un pilot nu-și asumă riscuri,își asumă responsabilități!“

Next:

Revista Ioana iti ofera un cadou la cumpararea revistei

You may also like

Post a new comment