Magia pietrelor semipretioase

23 October of 2014

Prin pietre, mama natură ne vorbește. Noi nu trebuie decât să o ascultăm. Pietrele semiprețioase exercită o forță de atracție deosebită asupra oamenilor, datorată frumuseții lor, dar și puterii vindecătoare pe care o dețin.

Se spune despre ele că energia lor ne atinge sufletul și accelerează procesele de vindecare. Cum se folosesc pie­trele: cea mai simplă metodă este aplicarea lor pe locurile bolnave. Piatra vindecătoare poate fi purtată și la gât, ca lănțișor, sau se poate pune în apă care ulterior se bea – pietrele curate se pun în apă distilată și se lasă să stea 2 ore la soare. Se bea câte un pahar din această apă dimineața pe stomacul gol.

Cuarț roz – piatra inimii
Ușurează deta­șarea sufletească după despărțiri, vindecă rănile inimii și dăruiește o nouă bucurie de viață. Întărește inima și se pare că la femei are un efect de stimulare a fertilității.

Jad – aduce armonie
Jadul aduce pacea, alungă prejudecățile și întărește capacitatea de acțiune. În plus, piatra stimulează virtuți precum simțul dreptății și generozitatea. În cazul insomniilor, bea seara un pahar cu apă de jad.

Jasp – piatra curajului
Jaspul acțio­nează ca un paratrăsnet și absoarbe influențele negative care vin de la alți oameni spre noi. În același timp piatra conferă curaj și pruden­ță, ajută la crearea unei atitudini pozitive față de viață. Din punctul de vedere al corpului, stimulează digestia.

Acvamarin – piatra păcii
Efectul liniștitor al acestei pietre garantează relaxarea și ne ajută să trecem cu bine peste momentele grele. Un lănțișor cu acvamarin ajută în cazul durerilor de gât. O montură de argint sau de aur amplifică efectul.

Turcoaz – piatră protectoare
Indienii americani credeau că turcoazele realizează o legătură directă între cer și suflete. Piatra deschide spiritul și astfel ne previne în cazul pericolelor apropiate – mai ales când ne aflăm în călătorii.

Lapislazuli – extinde conștiința
Lapislazuli are oscilații foarte puternice, care lărgesc conștiința, mai ales dacă piatra este amplasată între ochi. Lapislazuli alungă răul de înăl­țime, ajută la cre­a­rea de noi contacte și sporește încrederea în sine și în alții.

Onix – piatra frumuseții
Funcția naturală a pielii este stimulată de onix. În cazul ciupercilor, inflamații­lor și arsurilor solare, tampo­nați pielea cu apă de onix. Angoasele, melancolia, tristețea și stresul nu au nicio șansă dacă porți în buzunar această piatră.

Ametist – sursă de putere
Piatra dăruiește încredere în viață, liniște și pace. Durerile de cap se ameliorează dacă masezi locul cu un ametist. Piatra liniștește, de aceea trebuie ținută din când în când în mână.

Comments

comments

Previous:

Înlocuim manualele cu tablete?

Next:

HOROSCOP pe luna noiembrie: După faptă 
și răsplată

You may also like

Post a new comment