Frână, un motănel

14 October of 2014

Ia-o și pe cea de-a treia cititoare câștigătoare a concursului nostru din Ioana 20, cu povestea despre… Frână. Se dau un pisoi zglobiu și o tânără în căutare de amici. Ce rezultă? O prietenie pe viață!

 

Fotolia_65328018_Subscription_XXL

© jagodka / Fotolia

 

“Da, ştiu, numele este puţin ciudat. De obicei, când vorbesc cu prietenele mele despre ghemotoacele noastre de blană, fiecare îmi spune că pe-al ei îl cheamă Itsy, Mitsy, Pufi sau mai ştiu eu cum… şi se uită ciudat când le spun că pe motănelul meu îl cheamă Frână.
Chiar aşa! Numele lui este Frână, iar povestea lui a început acum doi ani, la sfârşit de august, când vântul rece bătuse preţ de o săptămână şi anunţa cu glas tare venirea unei toamne ploioase şi îmbelşugate. Printre rafale se auzea mieunatul unui pisoi înfometat, abandonat şi zgribulit de frig. Ne-am dat seama că era foarte precaut şi era o „mâţă deşteaptă“ – cum îi spusese soră-mea –, pentru că nu se lăsase prins de niciunul dintre căţeii vecinului.
Încetul cu încetul l-am văzut din ce în ce mai des dând târcoale curţii şi auzeam pisica noastră (care avea la rândul ei trei pisoi pătaţi) cum îl tot certa şi alunga, iar mai apoi cum a început să-l tolereze. Frână a devenit în scurt timp un membru al familiei noastre.
Într-o seară, tatei i s-a făcut milă de el şi i-a turnat într-o cutiuţă de pate nişte lăptic proaspăt. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi a doua zi de dimineaţă. În seara aceleiaşi zile, tata a vrut să-i dea din nou de mâncare. Ştiind că avea să primească ceva bun, el a alergat atât de repede către cuti-uţa lui, încât a sărit peste ea şi nu s-a mai putut opri. În acel moment, tata a strigat: „Frână, bă!“ şi de atunci aşa i-a rămas numele.
Mă gândesc acum, după doi ani de când l-am găsit pe Frână, că numele i se potriveşte întocmai. Este un motănel foarte energic şi care „are grijă“ de toată curtea noastră. Numele lui trebuia, 
într-un fel, să îl înfrâneze…”
Ioana Savin

Comments

comments

Previous:

10 lucruri pe care barbatii nu suporta sa le auda

Next:

Înlocuim manualele cu tablete?

You may also like

Post a new comment