Dispariția cafelei – un joc de imaginație care ar putea deveni realitate

10 October of 2016

Uneori, tindem să nu apreciem destul lucrurile de care dispunem zilnic, fără să ne punem problema că ele ar putea deveni vreodată indisponibile.

E și cazul cafelei, care se confruntă în prezent cu diferite provocări, cum ar fi fluctuațiile de temperatură, diversitatea genetică și dăunătorii, pe termen lung riscând să ajungă să fie prea puțin accesibilă și mult mai costisitoare. Această situație ne afectează și pe noi, românii consumând 15 căni de cafea NESCAFÉ pe secundă.
De altfel, potrivit unui studiu1 recent, specialiștii estimează că până în 2050, producția de cafea Arabica va scădea cu 25%, asta în condițiile în care din boabe de cafea Arabica se produce aproximativ 75% din cafeaua comercializată în toată lumea.

Acțiunile NESCAFÉ în comunitățile de fermieri care cultivă cafea

infografic_procesul-de-productie-al-cafelei

Luând în considerare toate provocările cu care se confruntă cultivatorii de cafea, producția de cafea este în scădere, în condițiile în care cererea pieței continuă să crească. Din acest motiv, în 2010, 
NESCAFÉ a demarat o inițiativă globală pentru a susține comunitățile de fermieri care cultivă cafea printr-o serie de acțiuni: consiliere agricolă pentru cultivatori, distribuirea, în comunitățile de agricultori, a arborilor de cafea, achiziționarea de cafea direct de la agricultori.

Obiectivul este ca, în fiecare an, 
NESCAFÉ să lucreze cu peste 10.000 de cultivatori și să ajute la dezvoltarea durabilității culturilor, distribuind, până la sfârșitul perioadei de 10 ani, 220 de milioane de plante de cafea cu productivitate crescută și cu rezistență la rugina plantei de cafea, o ciupercă parazită. Aceste plante de cafea sănătoase pot ajuta la creșterea cu până la 50% a recoltelor, oferindu-le posibilitatea cultivatorilor să aibă o afacere de succes.

Până în 2020, NESCAFÉ va investi 350 milioane de dolari în proiecte de sustenabilitate în mai multe țări producătoare de cafea, asigurând astfel disponibilitatea acesteia și generațiilor viitoare.

Comments

comments

Previous:

12 idei simple care-ti inseninează viata

Next:

11 reguli de politețe

You may also like

Post a new comment