Cântecul greierilor, la Antipa

25 May of 2015

PR

PR

Cosaşii şi greierii sunt insecte din ordinul Orthoptera. Alături de păsări şi broaşte, aceste insecte alcătuiesc grupul numeros al vieţuitoarelor care dăruiesc acel strop de viaţă naturii cântând!
Vom afla, cu ajutorul Dr. Ionuţ Ştefan Iorgu, tainele cântecelor, cum sunt produse şi mai ales de ce cântă greierii? Vom vedea insecte vii, greierii şi cosaşii care ne încântă auzul în natură la finele lunii mai!
Printre cei mai renumiţi se află greierele-de-câmp (Gryllus campestris), cu masculi agresivi din cale afară, mereu gata să se bată între ei! De asemenea, vom avea “invitaţi de onoare” pe cosaşii-verzi Isophya, din Dobrogea şi Muntenia. Stridulaţiile lor sunt spectaculoase prin diversitate şi nu prin puterea decibelilor, căci abia pot fi auzite de la câţiva metri distanţă. Lor li se vor alătura greieraşii Modicogryllus, care încântă prin sunetele lor nopţile sfârşitului de primăvară.
Multitudinea de sunete o vom descoperi împreună, sâmbătă 30 mai 2015!
Participarea la eveniment este gratuită. Conferința are loc în Sala Atelier a Muzeului ”Antipa”, pe data de 30 mai.
Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 50 de locuri, la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail: [email protected]

Comments

comments

Previous:

My Pet, primul portal mobil din România dedicat iubitorilor de animale

Next:

Cele mai populare clipuri pe YouTube din Romania

You may also like

Post a new comment