Artă din neoane reciclate

09 April of 2015

Timp de două săptămâni, vei putea admira patru lucrări ale studenților de la Universitatea Națională de Arte din București, în Afi Palace Cortoceni.

Proiectul instalațiilor supradimensionate a pornit din grija pentru mediul înconjurător și are la bază becurile și neoanele reciclate de Ora Pământului. Ele sunt îmbinate cu textile, sârme și alte materiale neconvenționale.

Fiecare creație artistică are o întreagă poveste în spate. Miercuri seară, la vernisajul expoziției, echipele de studenți au vorbit despre lucrările lor inedite și creative.

Prima dintre ele, AUTENTICA, este inspirată de gospodina româncă, îmbrăcată în costum tradițional. Șorțul și coroana de flori de pe capul femeii sunt realizate din becurile pictate în culorile țării noastre.Opera vrea să arate că hainele tradiționale românești pot fi reinventate din orice material.

AUTENTICA

ILLE și ILLUD este un obiect de artă care a plecat de la mitul Androginului, al lui Platon. Androginii, doi oameni lipiți, trăiau pe Pământ și aveau forțe infinite. Ei au fost despărțiți de zeii invidioși pe puterea lor. Apoi, părțile nu au mai făcut nimic și mulți au murit de dor. Dar a apărut Eros, care i-a făcut pe oameni să-și caute jumătatea și să iubească. Opera prezentată îi înfățișează pe cei doi, dar și drumul pe care îl fac pentru regăsire.

ILLE și ILLUD

Lucrarea RENAȘTEREA pornește de la o formă de înger și exprimă bătălia divină dintre bine și rău. Ideea ei principală este aceea de un nou început.

RENAȘTEREA

ELYSIUM se aruncă și ea în mitologia greacă: câmpurile elizee, ce s-ar fi găsit la capătul Pământului. Acolo își găseau liniștea sufletele celor buni, aleși de zei. Opera de artă evidențiază legenda printr-o celulă secționată în două. O parte din ea reprezintă Pământul, cealaltă, locul divin, transmițând ideea de prețuire a fiecărei clipe trăite.

ELYSIUM

Text și foto: Corina Matei

Comments

comments

Previous:

Vloggerii se unesc într-un imn marca Moga

Masa traditionala de Pasti

Next:

Fara indigestie de Pasti!

You may also like

Post a new comment