6 super-eroi sau Big Hero 6

16 January of 2015

„Cei 6 super-eroi” (Big Hero 6) – cel mai nou blockbuster de la creatorii „Frozen” și „Wreck it Ralph” – este prima animație dublată în format IMAX 3D din Romania și vine după 3 ani fără desene animate pe ecranul IMAX.

big hero 6
Animația Disney “Cei 6 super-eroi” sau “Big Hero 6” a avut aseară avanpremiera, la Cinema City AFI Palace Cotroceni, eveniment la care au participat jurnaliști, bloggeri și vedete.
Baymax, supranumit de publicația TIME „robotul-bezea îmbrățișabil”, poate fi văzut în cadrul avanpremierelor speciale organizate în acest weekend la Cinema City. Biletele sunt deja disponibile la casele de bilete și pe pagina web a cinematografului. Ulterior, filmul va intra în programul general Cinema City începând din 23 ianuarie.

Geniul high-tech care salvează vieți, model pentru copii
Filmul „Cei 6 super-eroi” (Big Hero 6) „celebrează puterea creierului”, potrivit criticilor străini, și încurajează curiozitatea științifică, fiind ideal pentru copiii pasionați de calculatoare și tehnologie.
Animația spune povestea lui Baymax, un robot gonflabil uriaș programat să vindece oamenii, și a micului geniu în computere Hiro Hamada. Cei doi „tovarăși” se alătură unei echipe de luptători „high-tech” pentru dreptate, ca să salveze de la distrugere super-tehnicizatul oraș San FranSokyo. Programat inițial doar pentru a vindeca oamenii, Baymax este „updatat” de Hiro ca să devină și luptător. Scenariul are astfel și o pronunțată latură emoțională și educativă: importanța folosirii talentului în slujba comunității, simțul solidarității și al prieteniei, dar și puterea de acceptare a morții.

Numit de reprezentanții Festivalului de Film de la Tokyo „cea mai extravagantă animație Disney de până acum, din punct de vedere vizual”, „Big Hero 6” este presărat cu scene de acțiune, ceea ce îl face excelent de vizionat în IMAX, cel mai imersiv format cinematografic ajuns în România. În sala de cinema T IMAX, de la Cinema City, publicul nu este un simplu spectator al acțiunii, ci participant, datorită sistemului de proiecție, design-ului sălii, precum şi a sistemului de sunet.

Comments

comments

Previous:

E dreptul meu!

Next:

Defecte si calitati: “Aoleu! Seman cu mama!”

You may also like

Post a new comment