Nu lăsa niciodată florile să se irosească

17 August of 2018

”Prima regulă în florărie este clară: nu lăsa niciodată florile să se irosească, în special după un mare eveniment. Dăruiește-le, mai ales celor care nu și le permit.” – astfel a gândit Alina Neacșa, tânără organizatoare de cursuri și evenimente florale de lux, atunci când a pus la cale cea mai amplă campanie de donații flori către bolnavi și bătrâni.

Peste 10.000 de flori din cele 15.000 folosite la cursul Masterclass Flori cu Fitze Academy au luat calea mai multor spitale, centre de bătrâni si biserici din București. Împreună cu o echipă de voluntari, Alina Neacșa a realizat aranjamente din florile utilizate la curs, pe care apoi le-a distribuit către bolnavi, bătrâni și lăcașuri sfinte cu ocazia Sfintei Mării într-o foarte spectaculoasă acțiune socială, desfășurară contra-cronometru. Aranjamentele au fost livrate de către o echipă de voluntari, împreuna cu Alina Neacșa, ei folosind in total opt mașini: cinci ale voluntarilor și trei mașini ale societății Flori cu Fitze Academy.

Florile distribuite în cadrul acestei acțiuni au fost dintre cele selecționate să fie folosite în cadrul cursului Masterclass susținut de către Alina Neacșa, master trainer Flori cu Fitze Academy timp de două zile, pe 11 și 12 august la hotelul Athénée Palace Hilton din București. Cursul de tip Masterclass este organizat o singură dată pe an în București, fiind întotdeauna așteptat cu mare nerăbdare de către iubitorii de flori. Ediția de anul acesta a propus aranjamente florale inspirate din nunta regală dintre Meghan Markle și Prințul Harry, dar și din alte nunți organizate la casele regale din Europa.

La finalul cursului, în cadrul expoziției florale Royal Wedding Design, a fost expusă replica în mărime naturală a buchetului de mireasă al lui Meghan Markle.

”Am fost primiți cu multă bucurie în toate locurile în care am oferit aranjamente din cele 10.000 de flori. Aceiași bucurie am simțit-o și noi dăruind florile. După cursul de sâmbătă și duminică, am avut nevoie de o zi pentru a realiza mici aranjamente florale din multitudinea de flori. Apoi, am plecat la drum către Maternitatea Giulești, Spitalul Universitar si către centrul de îngrijire a bătrânilor “Centrul Rezidențial pentru Seniori Sfântul Nicolae”. În aranjamentele florale dăruite am folosit și trandafiri din soiurile ”Garden Roses” si ‘’David Austin’’, recunoscuți în întreaga lume pentru mirosul spectaculos și persistent. Acești trandafiri sunt utilizați la nunțile în stil englezesc, fiind folosiți inclusiv  la nunta dintre Meghan și Harry.” – Alina Neacșa, creatoarea brandului Flori cu Fitze și master trainer Masterclass.

Florile dăruite înveselesc aproximativ 50 de saloane de spital și 17 camere de azil de bătrâni.

Detalii suplimentare & Despre noi:

Flori cu Fitze este un atelier de floristică, ce creează aranjamente florale pentru evenimente private, atât în București cât și în țară. De-a lungul timpului, Flori cu Fitze s-a specializat în furnizarea de aranjamente florale pentru nunți și alte evenimente de mari dimensiuni, pentru clienții cu gusturi extrem de pretențioase.

Flori cu Fitze Academy este principalul organizator de cursuri pentru floriști de pe piața din România. În cei cinci ani de existență Flori cu Fitze Academy, peste 500 de cursanți au absolvit atelierele și programele de pregătire ale instituției. O dată pe an, Flori cu Fitze Academy organizează cursul Masterclass, în cadrul căruia participanții au ocazia de a lucra aranjamente florale specifice unor evenimente de mari dimensiuni.

Alina Neacșa, creatoarea brandului Flori cu Fitze și trainer al cursului Masterclass, este unul dintre cei mai apreciați specialiști români în aranjamente florale, având o experiență de 12 ani în domeniul organizării de evenimente. Absolventă a școlii de design floral din cadrul prestigiosului institut londonez UK Floristry School din Marea Britanie, Alina a studiat la clasa lui Ian Lloyd. Designerul Ian Lloyd este în top 5 floriști din Anglia, invitat permanent ca jurat la cele mai importante competiții în domeniu.

Comments

comments

Previous:

Autismul poate fi tratat cu ajutorul celulelor stem!

Next:

Stresul – factor emoțional bogat în beneficii

You may also like

Post a new comment