10 greșeli pe care e în regulă să le facem…

11 August of 2014

Credit foto: © pablocalvog - Fotolia.com

Credit foto: © pablocalvog – Fotolia.com

„Nu regret nimic. Nu mi-aș fi putut trăi viața așa cum am făcut-o dacă m-aș fi întrebat mereu ce vor spune oamenii.“
Ingrid Bergman

1 Ai făcut-o lată
Întâi ai băut un pahar de vin la cină, apoi ai luat unul de șampanie când a venit tortul și, uite-așa, te-ai trezit că te dai în spectacol la o petrecere relaxată în aer liber, dar care era totuși o ieșire cu colegii de serviciu. A doua zi îți vine să intri în pământ de rușine. Dar nu intra în panică. Oamenii au înțelegere pentru asta (căci fiecăruia i s-a întâmplat măcar o dată în viață) – atâta timp cât nu dansezi pe mese în mod regulat…

2  Ai dat un rateu
Ai avut un proiect foarte important la serviciu, miza era mare și tu te-ai pregătit temeinic. Și totuși, n-ai reu­șit să faci față cum ar fi trebuit și ai dat chix… Nu e un capăt de lume. Analizează situația și vezi care-a fost motivul. Poate ai avut o in­­dis­poziție fizică, poate te frământă probleme personale.

3 Ai jucat teatru
Când i-ai cunoscut părinții te-ai îmbrăcat frumos, n-ai vorbit mult, n-ai spus ce gândești, n-ai fumat și ai zâmbit prietenos. Asta deși tu ești exact pe dos. Și te-ai simțit ca o mincinoasă. Nu-i nimic, e scuzabil, unele minciuni sunt necesare pentru pace și armonie.
4 Ai fost lașă
Mai știi când ai primit o ofertă de job în alt oraș și ai refuzat? Când un străin te-a invitat la o cafea și nu te-ai dus? Sau când ai vrut să mergi la „Masterchef“ și ai renunțat? Nu, n-ai fost lașă în toate situațiile acestea, pur și simplu ai simțit că nu ești pregătită. Iar ocazii ca acestea se vor mai ivi!

5 Ai picat testul
Poate că ai picat sala sau traseul la școala de șoferi și te-ai descurajat să mai continui sau poate că ți-ai deschis o mică afacere de care s-a ales praful și ți-ai zis că biznisul nu-i de tine. Nu te lăsa descurajată. Orice-ar fi fost, e clar că ori n-ai știut exact cu ce se mănâncă povestea, ori n-ai calculat riscurile din toate unghiurile. Acum însă, cu ex­periența aceasta în urmă, vei reuși în mod sigur.

6 Ai iubit aiurea
Tuturor ni s-a întâmplat să ne îndrăgostim de cine nu trebuie, să avem o relație fără viitor. Iar apoi să credem că am pierdut timpul. Nu-i adevărat, ai căpătat expe­riență, acum știi ce NU vrei.

7 Ai clacat
Ți-ai asumat prea mult – și la job, și acasă, și pentru prieteni – și ai clacat! Ei bine, era de așteptat și probabil că acest lucru n-a mirat pe nimeni. Căci oamenii nu sunt roboți. De-acum vei fi  mai grijulie cu tine.

8 Ai dezamăgit
Ai uitat de o aniversare sau ai făcut o promisiune pe care n-ai putut s-o ții din motive ce nu depindeau de tine și ai supărat pe cineva. Asta e, se mai întâmplă în viață. Iar din experiențele acestea înveți de obicei să-ți ceri scuze, să fii iertat.

9 Ai cheltuit tot
Deși nu stai grozav cu finanțele, te-ai dus la shopping și pur și simplu nu te-ai putut opri până n-ai cheltuit tot salariul pe haine și pantofi! Nu e cel mai isteț lucru din lume pe care l-ai făcut vreodată și nici n-ar fi bine să-l repeți, dar spune sincer, nu te-ai simțit pentru o zi ca o soție de miliardar?

10 Ai tot renunțat
Ai ținut dietă și ai renunțat. Și nu o singură dată. Dar e în regulă, dietele sunt greu de ținut – până dai de cea potrivită. Continuă să mănânci sănătos și vei găsi singură dieta potrivită ție.

Comments

comments

Previous:

Tovarăși de viață, cu lăbuțe sau aripioare

Next:

S-a spart țeava cu bărboși

You may also like

Post a new comment