Acasă, dulce casă

13 April of 2020

Noul virus gripal i-a forțat pe cei mai mulți dintre noi să rămână acasă pentru a se proteja. Însă în toată această poveste există și o parte bună: poți petrece timp alături de ai tăi și poți găsi acele momente în care să te ocupi doar de tine.

Înainte de toate, este important să încercăm să nu fim influențați de panica creată. Este normal să fii îngrijorată, dar trebuie să fii și rațională și responsabilă.

De aceea, regulile de mai jos trebuie aplicate de către întreaga familie:

* Spălați-vă mâinile de multe ori

* Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute

* Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile * Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți * Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât dacă sunt prescrise de medic

* Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool

* Informați-vă doar din surse sigure și respectați îndemnurile date de autoritățile competente.

Ce-ți face plăcere?

Chiar dacă momentan este bine să rămânem în casă, iar planurile de vacanță par doar un vis frumos, nu înseamnă că nu putem să ne simțim bine, să profităm de timpul lber și să ne hrănim mintea cu lucruri frumoase.

Cum? Uite așa:

* Îți place să faci sport intens? Nimic nu te oprește să faci toate exercițiile de la sală, acasă. Antrenează-i și pe cei mici, vor fi bucuroși. Dacă nu ai făcut sport nicidată, dar simți nevoia să te miști, fă curățenie generală. O casă curată, ține virușii departe!

* Hai într-un muzeu… virtual. Google Arts & Culture a încheiat un parteneriat cu peste 250 de muzee din întreaga lume și acum acestea se pot vizita pe îndelete și fără aglomerație.

* Vrei o oră sau două doar pentru tine? Cufundă-te în lumea cărților. Citește acele volume pe care nu ai apucat să pui mâna din cauza programului încărcat sau caută ofertele librăriilor sau bibliotecilor online, e-book-urile te așteaptă!

* Prea multe știri televizate te încarcă psihic inutil. Schimbă rapid canalul și urmărește filme, documentare sau alte programe relaxante.

* Dacă ai copii mici, joacă-te cu ei. Construiți, desenați, amuzați-vă. Dacă ai copii mari, acum este momentul prielnic pentru a consolida relația dintre voi. Vorbiți, povestiți câte lună și în stele.

Citeste si:

Articol apărut in revista Ioana, editia lunii aprilie/ sursa foto: pexels.com

Comments

comments

tastatura catel

Previous:

Ce fac tastele F1-F12. O lista completă, utilă!

Superalimente antiimbatranire

Next:

Superalimente care încetinesc îmbătrânirea

You may also like

Post a new comment