9 secrete de frumusețe pentru femeile peste 40 de ani

08 October of 2019

Chiar dacă există femei cărora li se pare dificil să-și mențină optimismul în ceea ce privește aspectul fizic după 40 de ani, trebuie să știi că există metode prin care poți menține frumusețea nealterată și după această vârstă, de îndată ce pui în aplicare trucuri utile de frumusețe. Află, din articolul nostru, câteva idei utile care îți pot schimba ideea conform căreia o femeie de peste 40 de ani nu poate arăta la fel de bine ca la 20!

1. Adoptă o alimentație sănătoasă

Dacă nu ești mulțumită de felul în care arăți sau pur și simplu vrei să adopți o dietă alimentară echilibrată, te poți îndrepta către consumul legumelor și al fructelor, care aduc organismului tău aportul necesar de vitamine și minerale. Atâta timp cât mănânci sănătos, nu numai că vei reuși să slăbești și să te menții în formă, ci și pielea ta va arăta mai tânără! Găsești pe Health-Shop produse care contribuie la sănătatea și frumusețea ta și care sunt recomandate alături de o dietă echilibrată. Totodată, hidratarea tenului este esențială dacă vrei să ai grijă de frumusețea ta și de starea de bine. Nu îți neglija tenul și consumă cât mai multă apă, deoarece nu vei reuși să ascunzi efectele negative ale unui ten deshidratat.

2. Încearcă produse cosmetice noi

Pentru că tenul tău nu mai arată la fel ca la 20 de ani, trebuie să-ți hidratezi pielea cu ajutorul produselor cosmetice corespunzătoare, destinate vârstei. Astfel, pune accent pe folosirea cremelor cu ingrediente anti-aging, pe bază de vitamina C, retinol, coenzima Q10 și colagen, care să stopeze apariția ridurilor noi.

3. Luptă cu ridurile!

După vârsta de 40 de ani, ridurile definesc o transformare normală a tenului, însă nu sunt acceptate la fel de ușor de către toate femeile. Chiar dacă încercăm să le ascundem, ridurile tot devin vizibile, însă există și soluții care pot încetini procesul apariției lor. Din acest motiv, este indicat să apelezi la seruri cu efect de lifting și la creme cu retinol, care au rolul de a reda fermitatea pielii și de a o uniformiza. Totodată, după 40 de ani sunt recomandate și măștile exfoliante și cremele de curățare a porilor, de cel puțin două ori pe lună.

4. Schimbă-ți rutina de machiaj

Odată cu înaintarea în vârstă, machiajul trebuie să fie adaptat, de aceea trebuie să-ți schimbi periodic produsele folosite. Este recomandată folosirea unui fond de ten transparent, în nuanțe deschise, care să nu încarce tenul. În plus, o pudră aurie va oferi tenului luminozitate pe partea superioară a pomeților și oferă iluzia unui lifting. În ceea ce privește rujurile pe care le folosești, spune adio nuanțelor închise, deoarece au tendința de a face și mai vizibile ridurile fine din jurul buzelor. Alege, în schimb, nuanțe calde și deschise, care să te avantajeze.

5. Odihnește-te mai mult

Pentru ca pielea ta să arate cât mai bine, în afară de folosirea produselor cosmetice, trebuie să te odihnești cât mai mult. Desigur, acesta este un sfat util pentru toate vârstele, nu doar pentru 40 de ani, însă trebuie să îl pui în aplicare în fiecare zi, pentru a te simți bine și pentru a arăta bine.

6. Limitează expunerea la soare

Expunerea îndelungată la soare contribuie la procesul de îmbătrânire a pielii, de aceea, pentru femeile peste 40 de ani, se recomandă folosirea cremelor cu factor ridicat de protecție solară. Aceste creme trebuie să fie folosite de fiecare dată când te expui la soare, fie și pentru câteva minute pe zi.

7. Optează pentru o coafură nouă

Începând cu vârsta de 40 ani, vei observa apariția numeroaselor fire albe, care îngrijorează orice femeie. Cu toate acestea, nu trebuie să te îngrijorezi! Alege să te vopsești în culoarea preferată și optează pentru o coafură nouă, care să te avantajeze. Poți alege și o tunsoare mai scurtă, pentru ca îngrijirea părului să nu mai necesite mult timp sau poți rămâne la părul lung, pe care să îl coafezi lejer.

8. Ai grijă de dantura ta

Zâmbetul te va pune întotdeauna în evidență, de aceea trebuie să încerci să-ți păstrezi dinții albi și sănătoși. Poți alege serviciile unui cabinet stomatologic sau îți poți albii dinții acasă, cu o soluție obținută din bicarbonat și zeamă de lămâie. Pentru femeile care nu se bucură de o dantură perfectă, sunt recomandate și fațetele ceramice.

9. Folosește parfumuri discrete

Indiferent de eveniment, este indicat să folosești parfumuri discrete, cu note florale. Regula de aur este, totuși, cea pe care o știi deja: testează parfumurile rând pe rând, până găsești aroma care te cucerește pe loc.

 

 

Sursă: Digital WorkForce

Sursă foto: unsplash

Comments

comments

Previous:

Parfumul – accesoriul indispensabil al româncelor

Next:

Mentă parfumată 
pentru frumusețe 


You may also like

Post a new comment