9 trucuri anti-aging. Lectie de frumusete

16 December of 2014

Te-ai întrebat vreodată cum fac unele femei de arată mai tinere decât sunt în realitate? Atunci ai nimerit articolul potrivit. Pentru că acum vei afla cele 9 trucuri anti-aging care de mâine îți vor schimba viața.

Machiază-ți ochii în mod corect
Ai zice că fardarea ochilor nu e o treabă foarte grea, însă un machiaj făcut cu pricepere ne poate întineri cu până la 7 ani! Iată cum se face: se trasează o linie subțire cu tuș chiar la baza genelor superioare (cu timpul, acestea se răresc). Apoi se curbează genele ușor cu un clește pentru a le da un strop de avânt tineresc. Pe genele curbate se aplică apoi mascara de volum sau mascara specială cu bază albă, care alungește și dă amploare. Un strop de fard de pleoape sidefat, de culoare bej-natural, deschide privirea și îi conferă strălucire.

Poartă bucle mari
Cam 5 ani din vârstă ascund niște onduleuri bine făcute! Buclele mari, lejere îndulcesc trăsăturile și te fac mai feminină. În plus, se și realizează destul de ușor cu ajutorul ondulatorului sau al bigudiurilor mari. Apoi le ciufulești ușor cu degetele. Atenție însă: pentru un look natural pune accent pe volum mai mult în creștet decât în lateral, altfel poți pica în extrema de „cucoană prea aranjată”.

Sprâncene tinere
Pensate în forma corectă, sprân­cenele pot deschide privirea, scăzând și ele un pic din vârstă. Cum se face? Se smulg firele care ies evident din rând, apoi se pensează două treimi din lungimea sprâncenei ascendent și o treime descendent, ultima parte subțiindu-se spre coada sprâncenei. Vei căpăta imediat o expresie mai… trează. Sprâncenele palide sau cele rare se accentuează cu un creion bej și fard maro deschis.

Rozul aduce prospețime
De multe ori ne asortăm blush-ul după nuanța tenului, după tendințele sezonului, după  res­tul machiajului sau după cum ne place nouă. Adevărul este însă că numai culoarea roz îți dă acel aer natural, fresh. O doză decentă de blush roz aplicată pe pomeți imită roșeața naturală a obrajilor tineri. Se pune peste fondul de ten. Și are un efect de minus 5 ani!

Practică un sport în mod regulat
Unul din lucrurile cele mai eficiente împotriva îmbătrânirii es­te sportul – te poate întineri cu până la 20 de ani! Iar acesta nu e un aspect deloc de neglijat. Nenumărate studii efectuate în domeniu susțin că sportul reduce în mod cert vârsta biologică. La baza lor stau telomerii, care sunt un indicator în cercetarea anti-aging. Ce sunt telomerii? Capetele cromozomilor umani. Iar telomerii sportivilor s-a descoperit că sunt mult mai lungi decât ai subiecților de aceeași vârstă, dar care nu fac sport sau o fac foarte rar.

Poartă părul prins în coadă!
N-ai să crezi, dar o simplă coadă de cal te poate face să pari mai tânără. Și nu e doar din cauza aerului tineresc pe care ți-l conferă. Purtând părul strâns ridicat în coadă de cal, contururile feței sunt și ele „ridicate” din punct de vedere optic, sunt mai întinse. Și tenul pare mai neted. Minus 3 ani garantat!

Cremele care umplu ridurile
Multe produse cosmetice ne promit marea cu sarea, însă cremele care umplu ridurile chiar se țin de promisiune, fiind cel mai eficient truc cu efect imediat! Cremele acestea conțin, de regulă, diverse substanțe matifiante, uleiuri și ceramide care netezesc rapid, plus particule reflectorizante – toate acestea se aștern peste riduri ca o lumină moale ce estompează liniile dure. O asemenea cremă întinerește pe loc cu 5 ani și e perfectă pentru serile speciale, în care e musai să arăți mai tânără decât ești.

Masaj facial
Știm cu toții că masajul ajută la circulație, iar o mai bună circulație lasă un aspect mai sănătos. Tratamentele faciale întineresc cu până la 6 ani, conferă tenului o tentă de roz sănătos și ajută la formarea a noi vase de sânge. În același timp sunt neteziți și mușchii tensionați (când te încrunți, de exemplu). Masajul se face cu cremă, cu mișcări circulare, de la interior spre exterior, cu buricele degetelor și cu multă blândețe. Lux: un masaj profi!

O aromă tânără
Încercați să vă învăluiți în body spray, eau de toilette sau măcar body lotion cu aromă de citrice. Femeile parfumate cu arome pe bază de grepfrut au fost evaluate de către bărbați ca fiind cu circa 6 ani mai tinere decât cele parfumate cu arome pe bază de lavandă sau mentă, spune un studiu al institutului Smell & Taste din Chicago.

Citeste si:

 

Text: Mara Wagner/ sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Cum aplici fondul de ten

Next:

Demachiere 
ca la carte. Cele mai bune sfaturi!

You may also like

Post a new comment