9 beneficii ale castravetelui

08 August of 2018

Castravetele, care se înrudește cu pepenele și dovleacul, este compus din 95% apă. De aceea este bine să-l savurezi în zilele caniculare de vară pentru că te va menține hidratată.

Datorită aportului de vitamine (K, C și B), potasiu și magneziu, castravetele te ajută cu ușurință să înlături deficiențele nutriționale pe care corpul tău le poate resimți. Dar, pe lângă aceste beneficii, consumul regulat de castraveți, pe perioada verii, mai are și alte avantaje. Iată-le:

1. Îți protejează creierul. Castravetele conține substanțe antiinflamatoare care sunt responsabile cu sănătatea creierului. Un consum bogat de castraveți te ajută să preîntâmpini apariția unor boli, ca de exemplu, Alzheimer.
2. Reduce riscul apariției cancerului. Conform specialiștilor, datorită unor compuși organici, castravetele reduce riscul apariției cancerului de sân, uterin sau ovarian.
3. Este antiinflamator. Studiile arată că acest efect este dat de extractul de castravete.
4. Are proprietăți antioxidante. Castravetele conține foarte multă vitamina C dar și betacaroten.
5. Reîmprospătează respirația. O feliuță mică de castravete plasată pe cerul gurii poate îndepărta depunerea de bacterii care produce halena. Consumat regulat, castravetele ajută la reducerea căldurii excesive din stomac care se face vinovată de respirația urât mirositoare.
6. Te destresează. Acest efect este datorat complexului de vitamine B dar și de magneziu.
7. Impulsionează sistemul digestiv. Apa dar și fibrele conținute de castravete asigură buna funcționare a întregului sistem digestiv, redându-i acestuia aciditatea naturală.
8. Te ajută să slăbești. Castravetele nu are multe calorii dar asigură aportul nutrițional corect.
9. Ajută sănătatea inimii. Potasiul conținut de castravete este asociat cu echilibrarea tensiunii arteriale.

 

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ce nu ştiai despre banane si de ce este important sa le consumi

fructe de soc

Next:

Siropul din fructe de soc si marile lui beneficii

You may also like

Post a new comment