8 sfaturi simple ca să ai cele mai sănătoase unghii

13 May of 2019

8 sfaturi simple pentru unghii sănătoase – Mâinile sunt cartea de vizită a femeilor. Unghiile cu tendință de exfoliere ne pot împiedica să avem o manichiură așa cum ne dorim.

Cum eviți exfolierea și ruperea unghiilor? Atenție la produsele folosite și la ordinea în care le aplici!

Taie unghiile cât mai scurt pentru a evita ruperea lor. Cel mai bun moment pentru tăierea unghiilor este imediat după baie, când cuticula este înmuiată, iar unghia, mai flexibilă.

▶ Știai că pila de unghii se folosește prin mișcare într-o singură direcție? Pilirea în exces duce la exfolierea și degradarea straturilor de cheratină. Bufferul (pila pătrată) este perfect pentru părțile laterale și colțuri. Ea nu se folosește pe suprafața unghiei, mai ales dacă unghia e casantă și cu tendință de exfoliere.

Aplică un ulei hidratant pentru cuticule și masează până la absorbție. O cuticulă sănătoasă susține unghia sănătoasă. Poți să folosești chiar și uleiuri vegetale (argan, caise, migdale) sau o cremă de mâini emolientă. Pont: hidratează din plin mâinile și poartă pe timpul nopții mănuși din bumbac. În felul acesta, produsul actionează mai în profunzime și catifelarea se menține.

▶ Există tratamente speciale cu vitamine care întăresc și susțin unghiile. Folosește-le înaintea lacului de unghii. De exemplu, vitaminele A și E. Amestecă-le și masează o dată pe zi.

Base-coat-ul este produsul care se aplică înaintea ojei colorate. E un lac transparent sau cu tentă de alb/roz (în funcție de brand) și creează o peliculă pro­tectoare pentru unghii. Alege variante care nu conțin formaldehidă.

Top-coat-ul reprezintă ultimul pas al manichiurii corecte, conferă luciu și sigilează, pentru o rezis­tență cât mai îndelungată. Achiziționează doar pro­duse de calitate, păstrează-le la loc uscat și aruncă-le dacă s-au întărit.

De ce iti rozi unghiile?

▶ Lacurile de unghii semi­permanente cu uscare la UV pot să afecteze unghiile fra­gile. Asigură-te că faci și pauze în care aplici trata­mente. Un tratament natu­rist la îndemână: folosește zeamă de lămâie pentru a întări și albi suprafața unghiei.

7 pași pentru unghii de divă

Alege dizolvantul fără acetonă. E mai puțin agre­siv pentru unghie și curață blând. Caută formule cu provitamine și uleiuri vegetale.

Citeste si: 7 sfaturi pentru o manichiură perfectă

Articol exclusiv online
Text: Irina Minca
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Detaliile care fac diferența

Next:

Ce înseamnă 
peelingul chimic și cum se face

You may also like

Post a new comment