8 secrete care ne consolidează relația

10 February of 2021

8 secrete care ne consolidează relația – Fericirea eternă e doar un vis frumos? Nu. Trebuie doar ca din când în când să-ți pui întrebările corecte și fericirea va dura… Deși cele mai multe dintre femei  cred în dragostea care durează o viață întreagă, realitatea arată un pic altfel: conform statisticilor, cele mai multe relații se termină în primii trei ani.

De ce? Pentru că este mai simplu să pleci și să-ți cauți fericirea cu altcineva, decât să rezolvi problemele din cuplul inițial, spun specialiștii.

Dar nu e  musai să fie așa de fiecare da-tă. Există multe perechi care sunt dovezi vii că devotamentul poate spori după trecerea anilor. Premisa unei fericiri durabile în doi? Nu-l lua de bun pe partener, nu considera că este normal să stea cu tine și, din când în când, pune-ți următoarele 8 întrebări, foarte importante în dragoste:

1. Ce a făcut ca relația noastră să devină mai mult decât o aventură?

Această întrebare îți arată de ce durează relația voastră. Care a fost magia începutului? Ce ai admirat la el?
Sfat: Cultivă amintirile frumoase și ritualurile, de exemplu, cafeaua băută în pat duminica, gătitul împreună. Sau uitați-vă împreună la fotografii din vacanțe. Îl vei vedea imediat cu alți ochi pe partener. Continuați să faceți lucruri pe care le făceați pe vremuri!

2. Ce (mai) avem în comun?

Împărtășirea intereselor și a pasiunilor, lucrurile despre care vorbiți sunt sarea și piperul în orice relație.
Sfat: Dacă nu aveți o pasiune comună, căutați ceva ce v-ar plăcea amândurora.

3. Avem destul timp pentru noi, pentru tandrețe?

Orice ființă umană are nevoie să fie luată în brațe, sărutată, să simtă căldura corpului celuilalt. În relațile de lungă durată tandrețea este uneori neglijată, nu pentru că nu este apreciată, ci pentru că treburile zilnice ne fac să uităm de ea.
Sfat: Nu este de-ajuns să-i spui partenerului ce mult îl iubești, arată-i asta prin contact fizic!

4. De unde vine ucigașul relației?

Numai când știi ce anume îl rănește pe celălalt poți evita supărările. Poate că partenerul tău e chinuit de faptul că îmbătrânește, poate că are probleme la serviciu… dacă nu știți ce vă supără, există pericolul să vă răniți reciproc atât de tare, încât fiecare să se simtă singur și dezamă-git.
Sfat: Pune-te în locul lui și arată-i că este la fel de important pentru tine cum sunt copiii, serviciul, pasiunile. Partenerul trebuie să simtă că poate avea încredere în tine.

5. Ce crize am depășit?

Există un motiv puternic pentru care ați depășit crizele: vă apreciați reciproc. Ați trecut peste probleme pentru că ați discutat deschis despre ele, despre subiectul care vă apăsa, pentru că ați schimbat ceva după aceea.
Sfat: Când ești furioasă pe partener sau te întristează, amintește-ți că aveți suficiente resurse să depășiți și această criză.

6. Dacă în pat lucrurile nu funcționează ca pe roate, totul s-a terminat?

Lucrurile care ce ne fac fericiți se schimbă mult cu anii. Există momente în viața de cuplu când în dormitor lucrurile nu mai merg ca înainte, și totuși nu e o tragedie pentru nimeni. Dacă însă te deranjează, ar trebui să vorbești despre acest subiect cu partenerul tău.
Sfat: Poate să-ți pară straniu, dar după o perioadă în care n-ați mai făcut de mult dragoste, ajută să vă programați niște întâlniri. Specialiștii spun că e bine să stabiliți împreună 2 sau 3 astfel de întâlniri pe săptămână și să le și respectați. De ce? Pentru că este un lucru care le ajută pe cuplurile de cursă lungă să obțină din nou un ritm regulat al sexului.

7. Ne mai respectăm unul pe celălalt?

Desigur că există zile în care partenerul ne enervează. Da, sigur, are și anumite trăsături care ne supără. Dar nu este nici pe departe un motiv să-l cicălim mereu, în dorința noastră de a-l schimba. Un astfel de comportament din partea noastră îi transmite asta: „Așa cum ești acum nu ești destul de bun!”
Sfat: Chiar dacă-ți va fi foarte greu, încearcă să privești aceste lucruri deranjante ca pe niște calități și vei constata că, în loc să te enervezi că e zăpăcit și uituc, o să te amuze creativitatea lui!

8. De ce rămânem împreună deși pasiunea s-a stins?

O contra-întrebare: de ce nu, dacă și tu, și el sunteți mulțumiți? Nu este vorba de resemnare, ci de maturizare. După 4 ani de relație chimia din corp începe să se schimbe. Bătăile de inimă, fluturii din stomac și tensiunea sexuală se diminuează.
Sfat: Studiile arată că partenerii care își iau din când în când o pauză doar pentru ei (de exemplu lasă copiii la bunici câteva zile) pot, dacă nu să readucă înapoi emoțiile inițiale, cel puțin să-și reîmprospăteze relația.

 

  1. Află-ți cifra norocoasă pentru a atrage fericirea…
  2. Monotonia vieții sexuale în cuplu
  3. Fericirea incepe din minte
  4. Dorinta sexuala in cuplu. Schimbarea atractiei in relatie cu trecerea timpului

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

monogamia, cuplu la nunta, fericiti

Previous:

Monogamia vs poligamia. Care-i soluția cea bună?

You may also like

Post a new comment