8 lucruri pe care nu le știai despre vise

27 June of 2019

8 lucruri pe care nu le știai despre vise – Toți visăm în fiecare noapte dar nu toți ne aducem aminte asta, de dimineața. Și, mulți ne întrebăm de unde vin visele, ce înseamnă ele sau cum le putem interpreta. Dar sunt și unele aspecte la care nu te-ai gândit dar care sunt foarte importante.

1. Visul te ajută să înveți. Dacă te pregătești să dai un examen și ești cu burta pe carte, nu ar fi o idee rea să începi cu un pui de somn. Cercetătorii de la Harvard afirmă că atunci când dormim, visul ne poate ajuta să memorăm mai bine anumite informații pe care abia le-am citit sau să rezolvăm chiar unele probleme. Singura cerință este să ai un somn liniștit, într-un dormitor în care nu se aude gălăgia străzii sau a televizorului.

2. Visul te poate aduce la orgasm. Nu doar bărbații experimentează plăcerea sexuală în timpul somnului, ci și femeile. Orgasmul este foarte intens, poate mai puternic decât îl ai în realitate. Acest aspect este foarte important pentru că în subconștient rămâne informația și ea te poate ajuta într-o situație reală.

3. Cel mai comun vis. Visăm diverse dar toți avem măcar o singură dată același vis: că partenerul ne înșală. Visul este determinat de temerile noastre interioare și nu neapărat de o situație reală.

4. Câte vise? Cercetătorii au demonstrat că în decursul unei nopți, visăm de mai multe ori, nu doar o dată. Chiar dacă la trezire nu ne amintim nimic. Primul vis are de regulă cam 5 minute iar ultimul poate să dureze chiar și 45. Studiile arată că într-o viață, un om are aproximativ 100 de mii de vise.

5. Reîntoarcerea în vis. Ai trăit vreodată sentimentul acela de tristețe când te-ai trezit din visul tău superb și ți-ai dori să îl poți continua? Ei bine, se poate. Doar culcă-te la loc, fără să faci mișcări bruște, fără să schimbi poziția în pat.

6. Intrepretarea viselor. Până și cel mai bizar vis pe care-l ai, poate fi interpretat. Chiar și acela în care mănânci un fruct care nu există, în timp ce conduci un avion cu reacție și te conversezi cu un cârd de gâște. Psihologii spun că tot ce visăm are o legătură cu ceva din viața reală și prin terapie se poate afla semnificația fiecărui simbol.

7. Visul repetitiv. De obicei, visul care se repetă este un coșmar dar psihologii ne asigură că se poate opri acest fenomen. Trebuie doar să conștientizezi simbolul, să rezolvi problema în viața reală și gata ai scăpat. Repetitivitatea nu face altceva decât ca oragnismul tău și subconștientul să-ți atragă atenția asupra problemei.

8. Poți controla visul. Foarte multe persoane care au participat la realizarea unui studiu despre vise au spus că sunt conștiente în vis că visează. Atâta timp cât chestia asta se întâmplă, poți controla ce visezi.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pexels.com/

Comments

comments

Previous:

Capacitatea de convingere și reușita

Next:

Ce este si cum se trateaza atacul de panica

You may also like

Post a new comment