8 lucruri inedite despre căscat

13 June of 2016

Oricat ai fi de frumos, de bine imbracat ori de popular, nu ai cum sa arati cool atunci cand casti! Si cu toate acestea, de fiecare data cand casti in public, cel putin o persona te va imita, pentru ca e un gest extrem de contagios. Psihologii de la Psychology Today au adunat cateva informatii extrem de utile despre cascat…

  1. Nu-i asa ca doar citind aceste randuri parca va vine sa cascati?! Toata lumea stie cat de contagios este acest gest, insa studiile au descoperit ca te va influenta un individ care casca indiferent ca il vezi fata in fata, la televizor, la distanta, cu capul in jos ori chiar intors cu spatele la tine..
  2. Zgomotul facut atunci cand casca cineva este de ajuns pentru a declansa gestul intr-o persoana nevazatoare.
  3. Chiar si copiii de 2 ani casca instinctiv atunci cand ii vad pe altii. Nu se stie de ce, dar in jurul varstei de 4 ani, copiii au cea mai mare dorinta sa-i imite pe altii atunci cand casca.
  4. Nu doar oamenii casca, ci si porcii, maimutele, crocodilii, serpii si unii pesti.
  5. Un cascat dureaza, in medie, 6 secunde.
  6. Nu exista jumatati de cascat pentru ca este un sentiment teribil de rau sa intrerupi un cascat, asa ca mai bine nu incercati!
  7. Este foarte greu, aproape imposibil sa casti in timp ce iti tii dintii inclestati. Tu poti s-o faci?
  8. Cascatul provoaca placere. Un studiu recent a aratat ca oamenii au notat experienta in medie cu 8,5, pe o scala de la 1 la 10. Mai mult, atunci cand casti ai aproximativ aceeasi fata ca atunci cand ai orgasm.

Afla mai multe AICI

Comments

comments

Previous:

10 arme imbatabile impotriva stresului cotidian

Next:

Ziua Soarelui! La multi ani Soare!

You may also like

Post a new comment