8 alimente pentru un zâmbet sănătos

28 April of 2016

Îți perii dinții cu multă atenție, folosești și ață dentară. Bravo! Prevenția e cea mai bună cale de atac. Dar pentru a avea dinți sănătoși e nevoie și de o alimentație corespunzătoare.

Nimeni nu spune să nu savurezi din când în când câte o bomboană plină de arome divine, dar excesul dăunează,iar cariile sau tartrul apar imediat. Însă, cu ajutorul acestor superalimente, vizitele la stomatolog se vor face doar de plăcere!

Morcovul crud – Textura lui crocantă îți curăță dinții de resturile alimentare și îndepărtează cu ușurință tartrul. De fapt, împuști doi iepuri dintr-odată, pentru că beneficiile morcovului pentru sănătatea întregului organism se vor face simțite numaidecât.
Căpșunele – Chiar dacă nu e sezonul lor acum, în piețe găsești aceste fructe delicioase. Ele conțin o substanță care poate albi în mod natural dinții. Pentru ca tratamentul să fie și mai eficient, zdrobește câteva fructe și adaugă puțin bicarbonat de sodiu. Întinde pasta pe dinți cu ajutorul unei periuțe și așteaptă cinci minute. Clătește și admiră-ți strălucirea zâmbetului. Folosește neapărat ață dentară pentru a îndepărta semințele de căpșune rămase între dinți.
Stafidele – Sunt ideale pentru că distrug placa bacteriană din gură. În plus, au numeroase alte beneficii pentru sănătatea întregului organism. Unde mai pui că sunt și foarte bune la gust!
Produsele lactate – În special brânza și laptele neutralizează aciditatea din cavitatea bucală (pH-ul) și astfel cariile sunt prevenite. În plus, lactatele au mult calciu, care ajută la întărirea dinților prin formarea unui smalț mai greu de distrus.
Apa – îmbuteliată sau de la robinet La fel ca saliva, ajută la curățarea naturală a  gurii. Depunerile de zahăr sau substanțele corozive pentru dinți sunt îndepărtate imediat.
Guma de mestecat – Procesul de masticare mărește producția de salivă, care este necesară pentru a curăța cavitatea bucală. Însă nu orice fel de gumă este bună. Specialiștii o recomandă pe cea cu aromă de mentă și fără zahăr.
Ciocolata – Da, chiar dacă sună ciudat, ea te ajută dar cu o condiție: să fie amară, cu minimum 70% cacao. Aceasta conține substanțe care neutralizează acizii ce atacă smalțul dinților. În plus, are un puternic rol antibacterian.
Mărul – La fel ca morcovul, ajută la îndepărtarea tartrului dentar. Cu toate acestea, nu toate soiurile de mere sunt bune. Alege-le pe cele care conțin mai puțin zahăr. Deși se spune că un măr poate înlocui un periaj, nu este adevărat, deci nu renunța la acest obicei!

  1. Sfaturi de frumusete aflate de la bunica
  2. Trei citrice fabuloase
  3. Cele 7 semne secrete ale stresului

 

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cafeaua prietena tenului tău!

Next:

Epilarea definiva cu laser – Sfaturi dermatologie

You may also like

Post a new comment