7 soluții care te pot ajuta să minimizezi porii tenului

15 September of 2020

Uneori porii tenului sunt foarte mari și dau un aspect extrem de neplăcut feței. În cazul tenului gras este posibil ca dimensiunea porilor să crească în timp, dar acest fapt depinde în principal de structura pielii. Există mai multe modalități de a minimiza porii tenului, iar acestea sunt cele mai bune soluții.

1. Îndepărtează întotdeauna machiajul

Machiajul poate provoca această problemă, dacă nu este corect îndepărtat, în fiecare zi. Utilizarea unui demachiant bun este prima condiție. O crema hidratată lejeră poate fi folosită suplimentat pentru a demachia bine, în profunzime, tenul. Utilizarea unui tonic cu efect astringent, după demachiere, este utilă. O soluție bună este apa minerală acidulată, în care adaugi puțin suc de lămâie. Folosește-o ca tonic în fiecare zi după demachiere și, în timp porii se vor reduce.

2. Spală-ți fața des

Poți reduce dimensiunea porilor dacă te vei spăla des, pe față, cu apă rece, sau călduță, mai ales atunci când transpiri și atunci când nu porți un machiaj. Un cub de gheață trecut peste față are un efect benefic și util. În zilele fără machiaj spală-te des,  cu apă simplă, iar acest tratament – apă rece, gheață, aplicat o dată pe săptămână, va reduce porii și va opri procesul de mărire.

3. Exfoliază-ți fața

Exfolierea, mai ales cea făcută într-un cabinet de cosmetică, poate ajuta, de asemenea, la minimizarea porilor. Acasă folosește un exfoliant natural pentru a îndepărta toate celulele moarte de pe piele. Exfolierea poate reduce în mod natural dimensiunea porilor. Alege un exfoliant în funcție de tipul de piele. Exfoliații naturali, cum ar fi fulgi de ovăz și zahărul, pot, de asemenea, ajuta la uniformizarea pielii.

4. Încercați periajul uscat

Ai încercat vreodată periajul uscat pentru pori? Încearcă metoda de periere vă ajută să îndepărtați toată murdăria de pe pielea feței. Luați o perie moale cu păr natural, uscată și curată și utilizați-o uniform pe față, prin mișcari circulare cu o ușoară presiune. Această terapie va îndepărta pielea moartă de pe față, iar acest lucru poate uniformiza porii. Această metodă este bună mai ales pentru tenul gras.

5. Scrubul facial

Metoda poate ajuta, de asemenea, la minimizarea porilor de pe față. Prepară un scrub facial natural cu ceai verde, zahăr și miere. Ia pudră de ceai verde și amestecă-o cu o linguriță de zahăr tos. Adăugă miere pană se formează o pastă. Aplică amestecul pe față, cu o pensulă și lăsați-l să acționeze timp de aproximativ zece minute. Spălă-ți fața cu apă caldă și vei vedea diferența.

6. Respectați un regim de îngrijire a pielii

Este important să urmezi zilnic, fără nici o excepție un ritual de îngrijire a pielii. Curățarea atentă și un tonci sunt vitale. Masajul facial poate ajuta la reducerea porilor, dacă este făcut corect, utilizarea unor produse cosmetice de calitate, adaptate tipului de ten. Ideea fundamentală este ca ritualul de îngrijire, care dă roade, să nu fie neglijat în nici o situație.

7. Aburi

Aburii sunt un tratament util pentru reducerea porilor. Dacă porii feței sunt mari și vizibili, pur și simplu aburește-ți fața pentru cinci minute. Usucă piele cu un prosop uscat, prin tamponare, iar după circa 15 minute, spală-ți fața cu apă rece! Acest proces poate ajuta dacă ai o piele ultrasensibilă cu pori mari. Soluția dă roade dacă este aplicată la fiecare două-trei zile.

Citeste si: 5 beneficii ale periajului uscat. Cele mai bune momente

Text: Otilia Ignat, sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

fructe de avocado, sa stii despre avocado, avocado taiat, fructe de avogado

Previous:

Ce trebuie să știi despre fructele de avocado

ulei de jojoba, sticlute cu ulei esential, jojoba, fructul

Next:

Ulei de jojoba, un aliatul pentru frumuseţe indiferent de vârstă

You may also like

Post a new comment