7 sfaturi bune pentru a incepe sa faci sport la sala

18 December of 2015

Primul pas esențial este să-ți faci abonament la sală. Dar asta nu este suficient! Doar cei care își aleg cu grijă programul au toate șansele să se țină de el și să obțină rezultatele dorite.

Iată la ce trebuie să ne gândim înainte de a ne lua un abonament:

1. Ce vreau eu de fapt?

Să lucrez la aparate, să mă zbânțui pe zumba, vreau pilates sau yoga? Am timp de saună sau masaj? Am bani de cheltuit sau mai bine îi păstrez pentru altceva? La toate acestea ar trebui să ne gândim.

2. Îmi convine sala?

Ar fi bine să testăm mai multe săli înainte de a ne decide. Unele au des oferte promoționale, altele sunt extrem de aglomerate la anumite ore, când putem noi să ajungem.

3. O să am parte de companie?

Cine merge la sală singură are mai multe „șanse“ să abandoneze. Convinge o prietenă și ia-o cu tine. Apropo, antrenorul este comunicativ?

4. Îmi convin orarul și locația?

Cu cât e sala mai departe de casă/job, cu atât sunt mai mari riscurile de a nu ajunge și de a rata antrenamentul.

5. Mă simt bine la sala asta?

Ar trebui să ne simțim bine în ceea ce privește igiena și curățenia. Nu e recomandat să insiști să mergi  la o sală care-ți displace, miroase urât sau e frecventată de persoane care nu-ți plac doar pentru că e mai aproape.

6. Sfatul medicului

Dacă ai peste 35 de ani și o istorie medicală, ar fi bine să ceri sfatul medicului în cazul în care vrei să frecventezi cursuri foarte solicitante fizic. Oricum, dacă nu ai mai făcut de mult sport este bine să o iei mai moale la început.

7. Pot să mă răzgândesc?

În general, cine se răzgândește plătește. Unele săli sunt mai flexibile în privința returnării, împrumutării sau prelungirii abonamentului, dar trebuie verificat.

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Exercitii utile dimineata

Next:

7 reguli pentru a fi sexi in aceasta primavara

You may also like

Post a new comment