7 povești despre păr. Adevărat sau fals?

23 September of 2019

7 povești despre păr – Piaptănă-te de 100 de ori, nu folosi elastice de păr, nu te spăla atât de des! Există foarte multe legende despre îngrijirea podoabei capilare, dar nu toate sunt adevărate?

Atunci când bunica spune că-și tunde chiar ea părul pentru că, astfel, acesta devine mai viguros, ne întrebăm dacă oare nu există o sămânță de adevăr în această acțiune. Unele dintre miturile legate de îngrijirea părului sunt puțin înfricoșătoare, precum acela cum că, dacă te speli prea des pe cap, îți vei pierde părul.

Iată care sunt cele mai răspândite mituri:

1 Spălarea frecventă a părului duce la pierderea lui. Acest mit provine din faptul că, imediat după ce ne spălăm, observăm în cadă sau chiuvetă fire de păr. Dar acest lucru este absolut normal; în medie, pierdem între 50 și 100 de fire. Cu siguranță, acest lucru nu e urmarea spălatului. La fel de neadevărat este și mitul legat de cantitatea de spumă pe care o face șamponul. Dacă este mare, acest lucru nu înseamnă că șamponul respectiv curăță mai bine.

Este important să alegi produse de îngrijire care să fie potrivite firului tău de păr. Nu te orienta neapărat după reclame, consultă un specialist care îți va putea recomanda ceea ce este bun pentru părul tău.

2 Elasticele distrug firul de păr. Îți place să-ți prinzi des părul în coadă de cal? Ei bine, am o veste proastă pentru tine: elasticele presează firele dacă sunt foarte înguste. Alege un model mai lejer, fără margini de plastic sau metal.

3 Cu cât părul este mai lung, cu atât vârfurile sunt mai degradate. Acest mit este, din păcate, adevărat. Părul trebuie tuns periodic pentru a îndepărta vârfurile despicate și pentru a ajuta firul să crească sănătos și strălucitor. Tocmai de aceea, dacă îți dorești un păr lung, nu evita vizita la stilist.

4 Părul crește mai puternic dacă este tuns. Probabil că îți aduci aminte cum, în copilărie, de îndată ce părul tău creștea câțiva centimetri, bunica venea cu foarfeca să-l tundă. Acest mit este fals: părul nu crește mai puternic dacă este tuns. Dar arată mai bine atunci când firele despicate sunt îndepărtate. La fel de fals este și mitul legat de faptul că părul crește mai repede dacă este tuns în zilele cu lună plină.

5 Pentru a avea un păr strălucitor, trebuie să te piepteni de 100 de ori pe zi. Acest lucru este parțial adevărat, nu trebuie să fie exact 100 de mișcări. Prin periere, grăsimea de pe scalp se distribuie pe lungimea firului de păr, aducându-i strălucire.

6 Folosirea uscătorului distruge părul.
O intensitate prea mare a căldurii este dăunătoare pentru păr. Protecția termică trebuie folosită de fiecare dată atunci când te usuci pe cap, fie că folosești föhnul, placa sau peria rotativă. Reglează temperatura undeva 
pe la mijloc.

7 Părul degradat poate fi reparat. Parțial adevărat, pentru că, din păcate, firele despicate nu pot fi lipite la loc. Foarfeca este singura soluție ca părul să poate crește sănătos. Odată ce partea degradată e îndepărtată, vei observa că părul va crește din nou sănătos.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Obține un păr în nuanţe mai deschise în mod natural

Next:

Frumusețea vine din… nuca de cocos

You may also like

Post a new comment