7 pași pentru unghii de divă

31 December of 2018

Cum poți recunoaște o femeie elegantă? După haine, machiaj… Dar nu numai. În primul rând o recunoști după manichiură. Pentru ca mâinile tale să devină o adevărată carte de vizită, acordă-le puțină atenție.

Cel mai important lucru este 
manichiura săptămânală.

Ne-am obișnuit să folosim cleștii și pilele de metal, dar specialiștii recomandă acum așa-numita manichiură biologică, în care nu se folosesc obiecte ascuțite. Pentru asta ai nevoie de pile 
de hârtie, ulei special pentru îndepărtarea cuticulelor și bețișoare din lemn 
pentru cuticule.

1. Regula de bază: unghiile se scurtează și se aranjează doar cu pilă de hârtie. Pila de metal, foarfecele și unghiera de metal distrug marginea și suprafața unghiei.
2. Înmoaie cuticulele ținând unghiile câteva minute în apă caldă în care ai pus puțin săpun, câteva picături de lămâie și ulei de măsline.
3. Unge cuticulele cu o cremă/ulei special pentru îndepărtarea lor (sau folosește un amestec de uleiuri: măsline, avocado, migdale dulci, soia) și masează ușor 
1-2 minute.
4. Cu bețișorul special împinge cu blândețe cuticulele spre baza unghiei, fără să apeși prea tare, ca să nu lezezi unghia sau cuticulele.
5. Înainte să dai unghiile cu ojă, aplică pe ele o bază incoloră (lac), care apără unghia și împiedică îngălbenirea ei.
6. Pune o picătură de ojă pe mijlocul unghiei, chiar la bază. Cu o mișcare hotărâtă, trage cu pensula o dungă pe centrul unghiei, iar apoi întinde oja pe întreaga unghie. Dacă din greșeală dai și pe piele, șterge-o cu un bețișor înmuiat în dizolvant de ojă.
7. Aplică al doilea strat de ojă doar după ce primul s-a uscat foarte bine. La final poți da cu întăritor.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

5 trucuri geniale ca sa arati mai tanara

Next:

Picioare catifelate si tot ceea ce trebuie sa faci pentru asta

You may also like

Post a new comment