7 motive ca să te laşi de fumat

06 July of 2015

Mulţi cochetează cu ideea de a renunţa la fumat, puţini reuşesc s-o şi facă. Te numeri printre ei? Dacă nu te sperie răul pe care-l produce, poate te-ar convinge beneficiile abandonării acestui obicei asupra stilului de viaţă.

Fotolia_67389570_Subscription_XXL

1. Un plus de energie Ai impresia că te înviorează? O amăgire de moment, în realitate fumatul e o grea povară pentru organism, furându-i o mare parte din rezervele energetice. Ce se întâmplă când te laşi? După doar două săptămâni, plămânii funcţionând mult mai eficient şi circulaţia sângelui fiind mult îmbunătăţită, te vei simţi mai bine, mai energică, plină de viaţă.

2. Ten luminos Cum toxinele din tutun perturbă secreţiile pielii, tenul, ofilit înainte de vreme, capătă o tentă pământie, apar noi riduri, dar şi mai multe coşuri. Odată cu o bună oxigenare a ţesuturilor, pielea începe să se regenereze, să revină la culoarea naturală. În plus, te sustragi şi riscului îngălbenirii dinţilor, mirosului neplăcut al respiraţiei, formării cearcănelor.

3. Somn profund
Nicotina acţionează ca un stimulent, crescând tensiunea arterială şi scăzând ritmul cardiac, menţinându-ne în stare de veghe. Acesta este şi motivul adormirii cu greutate, precum şi al trezirilor neaşteptate în toiul nopţii.

4. Fără boli grave Potrivit nemiloaselor date statistice, fumătoarele sunt cu 25-32% mai expuse, din cauza reducerii producţiei de estrogeni, riscului de a se confrunta cu afecţiuni grave, de exemplu, cancerul.

5. Mai multă încredere Orice fumător înrăit ştie cât de greu este să te laşi de fumat. Înscriindu-te printre cei care au reuşit s-o facă, vei avea un motiv serios nu doar să te lauzi cu victoria repurtată, ci şi să fii mai încrezătoare în propriile forţe.

6. Cap limpede Lăsându-te de fumat îţi îmbunătăţeşti capacităţile intelectuale. S-a constatat că foştilor fumători li s-au îmbunătăţit memoria, gândirea logică şi imaginaţia.

7. Mai mulţi bani de buzunar Te-ai gândit vreodată câţi bani ai cheltuit pe ţigări? Poate e momentul s-o faci măcar în ceea ce priveşte eventualele cheltuieli viitoare. Vei constata că ţi-ar ajunge pentru o vacanţă de vis, la care ai renunţat să mai speri. Căutai vinovaţii? E unul singur: tu.

Credit foto: © Konstantin Pelykh / Fotolia

Comments

comments

Previous:

Tine-ti hormonii in frau

Next:

Sport pentru minte

You may also like

Post a new comment