În clasamentul celor mai atrăgătoare fructe cireşele sunt cu siguranţă în top. Dar se pare că fructe-vedetă ale sezonului au mai multe calităţi decât ştim, iar aspectul face să-ţi lase gura apă când treci pe lângă ele. Potrivit oamenilor de ştiinţă, cireşele au numeroase efecte benefice asupra sănătăţii.
Cireşele te pot ajuta să dormi mai bine
Un lucru poate mai puţin ştiut despre aceste fructe este că cireşele sunt sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. În timp ce suplimentele de melatonină din comerţ au de obicei efecte secundare (dureri de cap, greaţă, vise ciudate şi ameţeală), cireşele nu au aşa ceva. Sfatul specialiştilor este să mâncăm cireşe cu o oră înainte de culcare, potrivit The Epoch Times.
Cireşele sunt bune pentru inimă şi pentru sistemul circulator
Apropo de melatonină, cercetătorii au descoperit că oamenii care au atacuri de cord tind să aibă un nivel scăzut de melatonină, ceea ce poate fi reparat prin consumul de cireşe. Un compus prezent în cireşe – polifenolul – s-a dovedit a fi benefic în procesul de prevenire a formării de cheaguri de sânge. În plus, antocianina, de asemenea prezentă în cireşe, protejează vasele de sânge de stresul oxidativ, ceea ce implică faptul că cireşele pot ajuta la prevenirea formării de placă arterială.
Cireşele sunt bune pentru creier
Aceiaşi compuşi menţionaţi mai sus – melatonina, polifenolii şi antocianinele – au dovedit efecte benefice asupra funcţiilor cerebrale. Toate trei protejează celulele creierului de stresul oxidativ şi pot juca un rol în prevenirea diferitelor forme de demenţă.
Afla mai multe AICI
Comments

Previous:
Cură detox după sărbători

Next:
Cum sa mananci sanatos cand nu ai mult timp liber la dispozitie. 5 idei practice pentru o alimentatie corecta
You may also like
-
07 Dec
Dieta inainte de Craciun, cea mai buna masura de siguranta
NutrițieCu ce te îmbraci de Crăciun și cum scapi de colaceii de pe burtă, pentru ...
-
14 Jun
Afinele, previn cancerul şi susțin dieta
NutrițieAfecţiunile colonului şi ale intestinului subţire pot fi tratate, potrivit cercetătorilor suedezi, cu afine. Aceste ...
-
12 May
Dieta de primavara. Strategie pentru tonus si voie buna
NutrițieDieta de primavara nu este o cura de slabire in sine, ci o modalitate prin ...
-
06 Oct
Şofranul, condimentul-minune: distruge celulele canceroase şi are efect afrodisiac
NutrițieOriginar din Persia, şofranul este condimentul cu cele mai multe aplicaţii terapeutice. Proprietăţile sale curative ...