7 lucruri interesante pe care nu le știai despre mascara

27 July of 2015

Foarte multe dintre noi suntem dependente de mascara și nu plecăm niciodată din casă fără să aplicăm pe gene acest produs cosmetic. Am fi tentate să credem că este o descoperire recent făcută, dar, de fapt, mascara există încă din vremea Egiptului antic, când femeia și bărbatul îl foloseau în egală măsură. Deja te-am surprins cu această informație dar nu ne oprim aici. Iată alte lucruri pe care (probabil) nu le știai despre mascara:

1. Cine a inventat rimelul modern? Deși mascara există de foarte mult timp, produsul cosmetic modern, pe care îl folosim noi azi, a fost inventat de un francez care vindea parfumuri. Numele lui este Eugene Rimmel. Totul s-a întâmplat în anul 1830. Brandul a creat o legătură specială cu produsul iar cuvântul “Rimmel” înseamnă, în mai toate limbile, mascara.

2. Care este termenul de folosință? Orice mascara poate fi utilizată fără probleme aproximativ trei luni. Este unul dintre produsele cosmetice care expriră foarte repede așa că cel mai bine este să nu folosești rimelul mai mult de 3 luni.

3. Dacă adormi machiată, genele tale au de suferit. Poate ai fost la o petrecere și când te-ai întors acasă ai adormit și ai uitat să te demachezi. Rimelul lăsat la ochi multe ore îți transformă genele în unele inflexibile și ușor casabile. Este asemănător cu părul atunci când îl dai cu mult fixativ și devine rigid și greu de descurcat.

4. Rimelul conține mercur. Este o informație interesantă pentru că mercurul este o substanță înterzisă în industria cosmetică și doar pentru fabricarea mascarei se permite folosirea acestuia, într-o cantitate mică, inofensivă pentru sănătatea noastră.

5. Ai mare grijă când aplici rimel! Asigură-te că nu îți tremură mâna atunci când aplici rimelul deoarece este posibil să te rănești. Specialiștii americani spun că există cazuri în care femeile au raportat răniri mai mult sau mai puțin superficiale ale globului ocular. Deci, nu e de glumit!

6. Mulți bani pe mascara. Un studiu american a scos la iveală faptul că o femeie cu un venit mediu cheltuiește, în toată viața ei, aproximativ 4,000 de dolari numai pe mascara.

7. De ce femeile țin gura deschisă când folosesc mascara? Majoritatea femeilor deschid gura în mod instrinctiv atunci când aplică rimel pe gene. De ce? Pentru că le ajută să nu mai clipească. (Cristina Iliuță)

Citeste si

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Sani frumosi, fese catifelate si ce trebuie sa faci pentru asta

Next:

Îngrijire de vară pentru păr

You may also like

Post a new comment