7 lucruri de învățat de la animale pentru o viață mai împlinită

25 August of 2020

De la cea mai mică insectă de pe Pământ până la cel mai feroce leu african, animalele ne dau lecții de viață. Trebuie doar să fim atenți la comportamentul lor și să tragem concluzii personale care să ne ajute să îmbunătățim condiția umană. Nu oricine însă are timpul să urmărească exemplele oferite, așa că e mai simplu să învețe de la animalul de companie pe care îl are sau pe care îl au cei din jur.

1. Carpe Diem

Viața stresantă de zi cu zi este copleșitoare. Gândim prea mult, despicăm firu-n patru, în loc să ne bucurăm de prezent și să luăm lucrurile mai ușor. Câinele, spre exemplu, observă ce-i în jurul lui, dar intervine doar dacă merită. În rest, se plimbă, se joacă, mănâncă, doarme și își manifestă afecțiunea față de stăpân. Nimeni nu spune să trecem prin viață indiferenți, ci doar să luăm câte o pauză din când în când.

2. Iubește necondiționat

Când e vorba de afecțiune, evident, ne gândim la căței (pisicile sunt cam indiferente la aceste sentimente). Acest animal plin de dragoste nu se oprește niciodată de la a-ți oferi sprijin și înțelegere și, chiar dacă ești supărat pe el, va fi în continuare lângă tine când ai nevoie. Nu întâmplător e denumit cel mai bun prieten al omului, datorită loialității.

3. Unu pentru toți și toți pentru unu

UNU Furnicile, în special, sunt un exemplu foarte bun. Ele sapă împreună tuneluri complexe și creează ecosisteme, abordează prada în echipă și se ajută reciproc să ducă frunzele înapoi în colonie pentru a le folosi la creșterea ciupercilor pe care le mănâncă pentru a supraviețui. Nimeni nu rămâne în urmă și nimeni nu poartă toată greutatea pe umeri în timp ce alții stau pe margine. Învață să te implici, să lucrezi cinstit în echipă și să obții succesul individual după cel de echipă.

Citește și: Cele mai răspândite boli ale animalelor de companie

4. Odihnește-te

Uită-te la pisici cum stau tolănite și torc. Ele savurează viața mai din plin decât orice ființă. Nu confunda atitudinea lor cu leneveala! Ele știu să vâneze, să se descurce în situații limită și să-și obțină drepturile. Ideea este doar ca din când în când să te relaxezi.

5. Urmează-ți propria cale în viață

Uită-te la cai! Au fost domesticiți, dar, dacă ar putea, ar alerga liberi oriunde ar vedea cu ochii. Caii sunt eleganți, aprigi și încăpățânați, trăsături care îi fac independenți.

6. Ascultă mai mult, vorbește mai puțin

Delfinii comunică între ei prin zgomote și fiecare scoate un sunet distinct pe care alți delfini îl pot recunoaște imediat. Au tehnici de comunicare foarte avansate, care rivalizează cu ale noastre în unele situații și trebuie să asculte cu atenție pentru a înțelege mesajul primit.

7. Distrează-te

Iepurașii au personalități jucăușe și ne pot învăța să lăsăm câteodată garda jos și să ne distrăm puțin. Unii cred că iepurii sunt creaturi hiperactive, enervante, dar adevărul este că știu să se bucure de viață și s-o și arate.

Citește și: Sterilizarea pisicilor. Beneficii, tipuri, recuperarea după intervenție

 

Articol preluat din Ioana Beauty&Style, nr 2/2019.

Sursă foto: iStock

Comments

comments

lucruri succes

Previous:

10 lucruri la care să renunți ca să ai succes

Next:

(Re)întâlnind artele, istoriile și pasiunile Bucureștiului

You may also like

Post a new comment