7 greșeli care duc la îngrășarea părului

28 July of 2019

Îngrășarea părului – Părul bogat, strălucitor și sănătos este un ideal de frumusețe al multora dintre noi.

Ne confruntăm însă, din păcate, cu multe probleme în ceea ce privește podoaba noastră capilară, iar una dintre acestea este îngrășarea părului. Părul care se îngrașă foarte 
repede, arată neîngrijit. Iată numai câteva dintre greșelile pe care le facem fără să vrem și care dăunează firului de păr:

1 Îți prinzi părul foarte des în coadă. Din această cauză, sebumul scalpului nu se mai poate distribui uniform în păr. Rezultatul? Scalpul se îngrașă mai mult si asta duce la îngrășarea părului. Soluția este să porți liber părul mai des.

2 Ai obiceiul de a-ți trece mâna prin păr de multe ori pe zi? Asta duce la îngrășarea părului Doar știi că și când îți pui mâna pe față murdăria și praful de pe degete ajung imediat în contact cu pielea. Lucru valabil și pentru păr.

3 Treci prin schimbări hormonale. Aceste fluctuații pot duce la o producția excesivă de sebum. Aceste modificări apar la pubertate, în timpul sarcinii sau la menopauză.

4 Te piepteni prea des. Pieptănarea frecventă a părului distribuie sebumul în mod uniform, ceea ce îl face strălucitor, dar, în același timp, duce la îngrășarea părului.

5 Mănânci nesănătos? Si acesta poate sa fie unul din motivele care duc la îngrășarea părului. Atunci când alimentația ta se bazează în special pe fast-food, dulciuri sau băuturi acidulate, nu trebuie să te mire că și părul are de suferit. Legumele, fructele și cerealele integrale sunt cele care te ajută să ai un păr de invidiat.

6 Folosești greșit produsele de îngrijire. Măștile, balsamurile și uleiurile ajută părul să-și recapete echilibrul și frumusețea numai atunci când sunt folosite așa cum se cuvine. Evită să le aplici direct pe scalp, pentru că acesta va avea de suferit.

7 Peria și pieptănul sunt murdare. Aceste instrumente adună praf, care trebuie curățat cu regularitate, astfel ca, ori de câte ori le folosești, ele să nu agreseze în plus firul de păr.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text:Irina Stanescu
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Cum să organizezi produsele de machiaj

Next:

Ghimbirul, iute și îndrăgit

You may also like

Post a new comment