7 avantaje ale utilizării de dermatocosmetice

24 March of 2021

Statisticile arată că o femeie folosește aproximativ cinci-șase produse cosmetice în fiecare zi, iar numărul acestora crește dacă adăugam în ecuație și produsele folosite pentru întreținere, hidratare sau igienă.

Tot statisticile făcute de-a lungul timpului de unii dintre cei mai cunoscuți retaileri și producători de cosmetice au arătat că gamele cele mai vândute sunt cele mass-market sau de larg consum.

În cazul acestui segment de produse cosmetice problema apare atunci când analizăm compoziția: majoritatea conțin parfum, conservanți, alcool și parabeni, care nu de puține ori cauzează alergii și accentuează anumite probleme pe care tenul le are deja.

Cum putem să ne asigurăm, așadar, că produsele cosmetice pe care le alegem nu vor sfârși prin a face rău pielii noastre? O soluție poate fi folosirea de dermatocosmetice.

Scopul acestor produse dermatocosmetice nu este doar acela de a înfrumuseța sau de a masca anumite imperfecțiuni, ci și de trata diverse afecțiuni dermatologice și dezechilibre care pot apărea la nivelul pielii.

Cu alte cuvinte, principala diferență dintre produsele cosmetice obișnuite și dermatocosmetice vizează beneficiile superioare pe care le oferă cele din urmă: dermatocosmeticele au și proprietăți medicale.

În cele ce urmează te invităm să aflăm împreună care sunt cele mai importante avantaje ale utilizării acestor produse dermato-cosmetice.

Așa cum aminteam tangețial și undeva mai sus, produsele dermato-cosmetice nu conțin ingrediente care provoacă reacții alergice, așa că le poți achiziționa fără teama că îți vor irita pielea.

Produsele cosmetice obișnuite conțin parfum, alcool, coloranți și diverși parabeni care au rolul de a le face mai atrăgătoare din punct de vedere al aspectului și aromei, însă toate aceste ingrediente pot cauza iritații.

Dermatocosmeticele nu numai că nu conțin aceste ingrediente, ci reprezintă rezultatul a foarte multe etape de cercetare de laborator și a unei metodologii foarte riguroase de testare.

Sunt noncomedogenice

Un produs noncomedogenic este acela care nu blochează porii pielii. Blocarea porilor pielii este principala cauză a apariției punctelor negre (și a unei serii de inflamații care apar atunci când sunt întrunite anumite condiții) și este cauzată mai ales de folosirea anumitor tipuri de cosmetice obișnuite.

Ca fapt divers, formulele noncomedogenice ale produselor dermato-cosmetice fac ca acestea să fie recomandate inclusiv de medicii dermatologi.

Asigură o hidratare de lungă durată

Produsele cosmetice obișnuite nu asigură, de obicei, o hidratare corespunzătoare și de lungă durată a pielii, iar acest neajuns conduce la o piele uscată, iritată și lipsită de strălucire.

Dermatocosmeticele rezolvă și această problemă, grație proprietăților care le permit să hrănească țesuturile în profunzime și să le mențină hidratate mai mult timp. În acest context, produsele dermatocosmetice le sunt recomandate mai ales persoanelor cu un ten uscat, sensibil și cu o tendință pronunțată de descuamare.

Previn îmbătrânirea prematură a pielii

O piele deshidratată și mereu uscată poate cădea pradă mai ușor ridurilor, așa că produsele dermato-cosmetice pot deveni un aliat de nădejde și din acest punct de vedere.

Așa cum aminteam undeva mai sus, dermatocosmeticele refac nivelul de hidratare, asigură o hidratare de durată, au efect antiinflamator și mențin sănătatea pielii, așa că utilizarea lor va preveni instalarea ridurilor și a altor semne de îmbătrânire prematură.

Acționează asupra cauzei afecțiunilor dermatologice și grăbesc vindecarea

Spre deosebire de produsele cosmetice obișnuite, cele dermatocosmetice nu au doar rolul de a masca efectele unei anumite afecțiuni apărute la nivelul pielii, ci și de a acționa asupra cauzei problemei respective.

În categoria problemelor dermatologice pe care dermatocosmeticele le combat intră și dermatita atopică, tenul cu acnee, tenul cuperozic (cu vase de sânge vizibile), cu rozacee, melasma sau dermatita seboreică, xeroza (pielea foarte uscată).

Dermatocosmeticele vor ameliora secreția de sebum, uscăciunea, descuamarea pielii sau roșeața și de aceea sunt recomandate ca adjuvant în tratamentul de bază prescris de medicul dermatolog.

Sunt recomandate de medicii dermatologi

Una dintre cele mai mari garanții pe care o oferă produsele dermato-cosmetice vine din partea medicilor dermatologi: aceștia confirmă că lista de ingrediente active a acestora este superioară atât din din punct de vedere al calității, cât și din punct de vedere al efectelor benefice.

În plus, așa cum aminteam undeva mai sus, produsele dermatocosmetice pot grăbi vindecarea unor afecțiuni de natură dermatologică și tocmai de aceea în majoritatea cazurilor medicii dermatologi le recomandă în completarea tratamentului de bază care a fost prescris.

Pot fi recomandate și de farmaciști

Un alt beneficiu major la achiziționarea unui produs dermatocosmetic este consultanța gratuită pe care o poți obține din partea farmacistului. Cursurile de cosmetologie, care îi familiarizează pe farmaciști cu proprietățile ingredientelor active care se regăsesc în produsele cosmetice, le permit acestora să fie în măsură să recomande și dermatocosmetice.

În plus, majoritatea farmaciilor investesc în programe periodice de training pentru farmaciști, la finalul cărora aceștia trebuie să cunoască foarte bine produsele cosmetice și dermatocosmetice pe care le vând.

Așadar, în cazul în care nu ești sigur(ă) care este cel mai bun produs dermatocosmetic pentru a trata o anumită problemă, poți obține consultanță specializată chiar din farmacia din care urmează să cumperi produsul respectiv.

În concluzie, acestea sunt principalele avantaje ale utilizării de dermatocosmetice. Nu uita că produsele dermatocosmetice pot fi achiziționate fie independent de avizul unui specialist, în funcție de simptomele pe care le are tenul tău, fie la recomandarea unui medic dermatolog sau a unui farmacist.

Așa cum am arătat, diferențele dintre dermatocosmetice și produsele cosmetice obișnuite sunt majore, iar pe termen lung acestea se vor reflecta în aspectul și în sănătatea pielii tale.

 

Sursă: SeoPower

Sursă foto: Shutterstock

Comments

comments

Culori și nuante de par în tendințe în 2021

Previous:

Culori și nuanțe de păr în tendințe în 2021

Next:

Merz Spezial – un ritual de îngrijire la superlativ în sezonul rece

You may also like

Post a new comment